Kütyüfüggőség napjainkban

A Cashflow Mágnes Csapatának volt szerencséje részt venni a Fiatal Vállalkozói Napok nevű rendezvényen Egerben, amelyen Zacher Gábor is előadott, témája a kütyüfüggőség volt.

A technológia megkerülhetetlen, aki lemarad az kimarad.

Jelen kell lenni az online térben, mindenhol ott kell lenni. Okoseszköz nélkül sehova, ha nem posztolod nem is voltál ott. Ránk szakad a technológiai és információs forradalom, kérdés tisztában vagyunk-e mit nyertünk és mit vesztettünk?

Egyedül a változás állandó, de egyenlő-e a változás a fejlődéssel?  Az internet beteljesítette volna a globalizációt?

Az elmúlt évtizedekben kinyílt a világ, a közösségi média pedig számos kaput nyitott meg. Nem kérdés, hogy mit nyertünk: rég elveszett ismerősök, barátok, rokonok lettek elérhetők. Nem kell könyvtárakban könyveket bújni, minden és szinte mindenki elérhető ráadásul pillanatok alatt. Az információ folyamatosan áramlik, trendek jönnek és mennek, a határok pedig még nem szilárdultak meg, egyelőre sokan csak sodródnak az árral és kivárásra játszva figyelik a változást.

Egyensúlyra és harmóniára kell törekedni az élet minden területén, így van ez az internettel és a közösségi médiával is.

Életmódunk felgyorsul ennek következtében pedig kapcsolataink felületesebbek lesznek, az időgazdálkodásunk és a fontossági sorrend pedig felborul. Életünkben akár 5 évet is azzal tölthetünk, hogy a közösségi médiát használjuk! Drasztikus szám, szokásaink teljes átalakulását mutatja.

A Cashflow Mágnes csapata sem szeretne álszent lenni, a mi életünkben is meghatározó az internet és a közösségi média, de az egyensúlyra és a hasznos időtöltésre próbálunk törekedni. Az elmúlt évtizedek átalakulása távolról sem zárult még le, keresnünk kell a helyünket a folyton változó világban. A legfontosabbnak az egészséget és az egyensúlyt tartjuk, fizikai és érzelmi szinten. Ahhoz, hogy valóban harmonikusan éljünk érdemes önvizsgálatot tartani időről-időre, egy pár internet és közösségi média mentes nap sok mindent elárulhat a határainkról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük