Szokások, melyek megkülönböztetik az embereket

Ha feltenném e két kérdést Neked:
Szeretnél sikeres lenni az életben?
Úgy is gondolod, hogy sikeres leszel az életben?
Biztos vagyok benne, hogy mindkét kérdésemre igennel válaszolnál. Igazat adok annak, aki azt állítja, hogy óriási jelentőséggel bír az egyén életének kimenetelében az, hogy milyen háttérből érkezik az iskolába, majd a felnőttkori életbe: munkahely, család, barátok. Nagyon fontos azonban annak tudatában lenni, hogy már fiatalon, iskolás korban korrigálhatók az egyes magunkkal hozott beidegződések.

Hogy hogyan?

ALAPVETŐ ELVEK TANULÁSÁVAL, SZOKÁSOK FELVÉTELÉVEL!

Ezeket az alapvető elveket persze nem tanítják az iskolákban (még), melyek segítenék az egyént pénzügyileg sikeressé válni. A legtöbb családban otthon sem jut a gyermek pénzügyi jártassághoz, sőt, a szüleiktől tanulják el a nem megfelelő pénzkezelést, hozzáállást. Ezek hatását láthatjuk, érezhetjük manapság a társadalomban, sokan hónapról-hónapra élnek, rossz hitelekkel a vállukon.

Íme néhány alapvető szokás, mely a gazdagokra jellemző:

NEM LOTTÓZNAK

CSAK EGYETLEN CÉLRA ÖSSZPONTOSÍTANAK

SEGÍT GYERMEKEINEK AZ ISKOLAI FELKÉSZÜLÉSBEN

HANGOS KÖNYVET HALLGAT UTAZÁS KÖZBEN

KEVESET NÉZ TV-T

KAPCSOLATOT ÉPÍT

NEM HISZ A VAKSZERENCSÉBEN

FELELŐSSÉGET VÁLLAL ANYAGI HELYZETÉÉRT

Tehát levonható a következtetés: a szegényeknek kevés (vagy egyáltalán nincs) olyan szokásuk van, mint a gazdagoknak, és ezt örökítik generációról-generációra, így a nevelési különbségből adódóan gyermekeik bevétele is ennek megfelelő lesz.

A SIKERHEZ VEZETŐ SZOKÁSOKAT TANÍTANI KELL!

Akár iskolában, akár otthoni körülmények között, vagy iskolán kívüli szakkörökön, klubokon, szükséges a gyerekeknek tudtára adni, hogy milyen szokásokkal fognak tudni sikereket elérni nem csak pénzügyi területen. Ehhez nagyon jó alap tud lenni a Cashflow 101 társasjáték, melyben JÁTÉKOS MÓDON megtanulható a tudatos pénzkezelés, a célok kitűzésének fontossága és a befektetések világába is betekintést nyerhetnek. Léteznek már életmódtáborok is, ahol első kézből kaphatnak sikeres emberektől példát különböző szokások felvételére, célok kitűzésére.

Néhány példa szokások felvételéhez nem csak gyerekeknek:

KÖNYVOLVASÁS

KEVESEBB TV NÉZÉS

EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉS

CÉLOK KITŰZÉSE HAVI, ÉVES

BEVÉTELEK BIZONYOS %-ÁNAK FÉLRERAKÁSA

HIBA, KUDARC ELFOGADÁSA

PÉNZZEL VALÓ BÁNÁS

SZEMÉLYES BESZÉLGETÉS SZÜLEIKKEL NAPONTA

IDŐGAZDÁLKODÁS

Láthatjuk, hogy ezek a szokások tanulhatók, felvehetők akár felnőtt korban is, és ha már fiatalon az iskolapadban vagy egyéb helyszínen ez megtörténik, és a fiatal szokássá formálja és életében megmarad, a siker jelentkezni fog! Kialakul a napi rutin, mely az egyik oka annak, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük