Sikeres és sikertelen gondolkodásmódok

Életünk nélkülözhetetlen velejárói a sikerek és a kudarcok, és ez jól is van így. Ha nem lenne jó, rossz sem lenne, és ez fordítva is igaz. A nagy kérdés az, hogy hogyan gondolkodsz erről a témáról mindennapjaidban. Mi jut eszedbe, ha egy sikeres emberre gondolsz? Általában a legelső amire gondolnak az emberek az az anyagi jóllét, a második pedig az eredményes karrier.

Ez nagy általánosítás, mivel mindenkinek mást jelent a siker. Valaki a családjában lel sikerre, valakinek a világ bejárása, míg másoknak az önmagukkal való összhang képviseli, és még sorolhatnánk. A siker végcélja mindig, minden esetben az, hogy jól érezzük magunkat, az elégedettségérzés, a boldogságérzés.

Íme néhány tulajdonság, ahogyan a sikeres emberek gondolkoznak:

Magadra ismertél? Ha nem, érdemes elgondolkodnod azon, hogy min kellene változtatnod!

Ám ha Te is úgy akarod, és a gondolkodásmódodat megváltoztatod ebbe az irányba, képes leszel kudarcaidban is meglátni a pozitívumot, a lehetőséget.

Ha lemented a képet, és bekarikázod amik rád jellemzőek, jobban átláthatod az erősségeidet, és amin még dolgoznod kell. Így némi önismeretre is szert tehetsz, ami a fejlődés első állomása. Felismered a helyzeted, kitűzöd céljaidat, cselekvési tervet készítesz, és megteszed az első lépéseket. Ezzel már el is indultál a sikeresség útján!

Természetesen a fenti tulajdonságok ellentétei – tehát ha szidsz másokat, ha állandóan panaszkodsz, ha mindenben csak a rosszat látod – mind-mind ellened szólnak.

A sikeres ember tulajdonságai közül én leginkább a boldogságot emelném ki. Azt, hogy bármilyen helyzetben is vagy, megtalálod annak pozitívumát, mert szinte mindennek van jó oldala, még a legszörnyűbb helyzeteknek is. Érezd jól magad, és a környezeted is kivirul, figyeld meg! A boldogság a legjobb hatástöbbszöröző eszköz!

„A boldogsághoz nem vezet út.

Az út maga a boldogság.”

Buddha

Nincs más hátra, mint hogy azt kívánjam Neked útravalóul: LÉGY SIKERES, ÉRD EL ÁLMAIDAT!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük