CashFlow Mágnes
Pénzpiaci helyzet 2020 első harmadában, QR kódós fizetés

Pénzpiaci helyzet 2020 első harmadában

Előző cikkünkben Sovány Jánossal részleteztük az anyagi függetlenség, a világgazdasági folyamatok, valamint a múltbéli pénzpiaci történések témakörét. Még nem olvastad el? Kezdd azzal a jelenlegi pénzpiaci helyzet megismerését. 

Mi történik most a pénzpiacon?

Egy átállási folyamat vette kezdetét most, hogy a koronavírus gyújtópontként beavatkozott a gazdaságba. Miről szól ez a folyamat? Nem másról, mint a készpénzmentesítésről és az arany digitalizációjáról. 

Most hogy egy válságosnak nevezhető időszakot élünk, a pénz, a tőke kivár, nem mozog, egyre lassabb és kevésbé van jelen a gazdaságban, ezáltal veszélybe kerültek az elmúlt hónapokban a munkahelyek és ezáltal emberek megélhetése is. 

Az arany, mint befektetési eszköz 

A 70-es években, mikor a dollár mögül eltűnt az aranyfedezet, elszabadult a piac és mindenki az aranyat kereste. Azonban a fizikális aranyat a gazdaságok gyorsan felvásárolták. 

Te tudod hogyan működik a fizikai arany vásárlása?

Két opció van abban az esetben, ha fizikai aranyat szeretnénk vásárolni. Az egyik, hogy valahol letétben őriztetem az aranyat, vagy az otthonomban őrzöm. Az utóbbinál viszont felmerül a kérdés, hogy mit tegyek, hogy annak értéke otthon is növekedjen?  Illetve mi a teendő, ha azonnal szükségem van az arany ellenértékére, hiszen nyilván azzal nem fizethetek a bevásárlóközpontban? A fizikális arany fantasztikus dolog, de legyünk tisztában a hátrányaival is, amikor arany vásárlásába kezdünk.

Hogy mik a hátrányai?

  • nehézkes szállítás
  • nem használható fel az értéke azonnal
  • nehéz eladás, hosszadalmas folyamatok

Ezen problémák kiküszöbölésére indult el egy újtípusú banki technológia kifejlesztése, melynek keretein belül az arany digitalizációja indult meg. 

Hogy is néz ki ez a valóságban? 

Az arany fizikálisan egy trezorban van elhelyezve, mely digitálisan van felosztva, méghozzá olyan módon, hogy 1 gramm aranyat 100 felé osztanak fel. A tulajdonunkban, nevünk alatt lévő digitális arany mennyisége telefonon követhető, tehát azonnali képet kapunk aranyban lévő befektetésünk aktuális piaci értékéről, állapotáról. 

A digitális arany egy új technológia, amely nemrégiben indult el. Viszont amennyire új, annyira biztonságos is egyben. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért olyan biztonságos? Azért, mert mindez fizikális arany letétben van letétkezelőnél, sőt biztosítás is fedezi arany befektetésünk biztonságát. 

Elhangzott, hogy telefonon követhető a digitális arany helyzete. Ez előrevetíti azt, hogy hamarosan lehetőségünk lesz arra is, hogy az üzletekben aranyfedezettel tudjunk akár vásárolni, amelyet ott a helyszínen átváltanak a megfelelő valutába és lehívják azonnal a számlájukról. A digitalizációnak köszönhetően nem csak a vásárlók helyzetét könnyíti meg az arannyal való azonnali fizetés lehetősége, hanem az eladóét is, hiszen a vásárlás ellenértéke azonnal látszik a számláján online. 

A digitális arany felhasználását tekintve két típust tudunk megkülönböztetni. Az egyik a megtakarítás jellegű digitális arany befektetés, a másik pedig az életvitelszerű felhasználása a digitális aranynak. Mikor ez a technológia kiteljesedik, lehetőség lesz akár a fizetést is aranyfedezetes számlára utaltatni. Hát nem szuper?

Ha felkeltette az érdeklődésedet a digitális arany témaköre, keress minket bizalommal az info@cashflowmagnes.hu címen! Ezt nem érdemes kihagyni, ez most igen nagyot durran, pont úgy mint az arany árfolyama!

“Ami nem pótolható, annak az értéke egyre csak növekszik. Ilyen az arany is! “

Mit érdemes most tennünk a portfóliónkkal?

Az addig tiszta sor, hogy az előbbiekben olvasottak alapján érdemes befektetési portfóliónk egy részét aranyba fektetni. Node mi legyen a tőkénk több részével, mit érdemes tennünk? Első lépés mindenki számára a diverzifikáció, hiszen a cél az, hogy minél többféle befektetési területen fektessünk be. Ha azt látjuk, hogy az egyik terület stabilan működik és ível felfelé, akkor kicsit rizikósabb befektetési formákat is lehet lehetőségünk kipróbálni. A lényeg tehát a sokszínűség. 

Ami biztos, hogy az ingatlanok tekintetében a biztonságra kell törekedni. Tehát ha ingatlan vásárlásba kezdünk, az mindenképp legyen a nevünkön. Ha hitel van az ingatlanon, akkor nézzük meg, hogy vajon az-e a legjobb hitel konstrukció a számunkra. Itt a cél, hogy a mi pénzünkön évi hány %-os hozamot tudunk ténylegesen realizálni?

Digitális termékeknél fontos, hogy Európai Uniós engedélyekkel rendelkezzen a cég és a termék egyaránt, tehát bejegyzett termékről legyen szó. Ugyanez vonatkozik a papír alapú termékekre szintén.

Hogy miért fontos ezen szabályokra, tanácsokra figyelni azt a következő példában szemléltejük:

Jó pár évvel ezelőtt például a bitcoin volt az a termék, melynek nem voltak megfelelő engedélyei, nem volt megfelelően szabályozva és a szürke zónában mozogva a hackerek simán hozzáférhettek a megtakarításainkhoz.  Sok embernek el is veszett a bitcoinja…

A CashFlow Mágnes csapata ebben a témában is készül egy kis ajándékkal olvasói számára, ami nem más, mint a saját fejlesztésű BEFEKTETÉSI BAROMÉTER. Ez egy 10 kérdésből álló kérdőív, mely segít Neked abban, hogy világosan lásd, hogy a befektetési terület mely részén van dolgod, valamint hogy miként állsz az adott  területtel, mely lépcsőfokon állsz jelenleg. 

Segítségre vagy ötletekre, tanácsokra van szükséged? Keress minket bizalommal!

A QR kódé a jövő

Utolsó témaként Jánossal a QR kód technológiáját vettük górcső alá, hiszen a digitális fizetés egyik eszközeként a QR kód mint lehetőség régóta ott lebeg a fejünk fölött. Miről is van szó? Egy olcsó, gyors és biztonságos fizetési mechanizmusról, ami a KKV-k életét nagyban megkönnyítheti. 

Miért ne vennénk át mi is azt a rendszert, amit mára már Ázsiában több mint 1,4 milliárd ember használ nap mint nap? Növeld a hatékonyságot, csökkentsd a költségeidet és gyorsítsd fel a bevétel áramlását a QR kódos fizetési technológia használatával.

Érdekesnek találod a QR kóddal fizetés lehetőségét? Szeretnéd megismerni a témát részletesebben? Keress minket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com