Óriási siker az I. NOK kiválasztási rendezvénye

 

Hogyan is működik a NOK megtakarítási konstrukció?

A NOK konstrukció lényege, hogy a közösségekhez csatlakozó tagok kötelezettséget vállalnak meghatározott összeg rendszeres befizetésére annak érdekében, hogy lakáshoz jussanak. A megvásárolandó lakás 10 millió és 40 millió forint közötti értékű új ingatlan lehet, a megtakarítási idő legalább 10, legfeljebb 15 év.

A futamidő végére a NOK minden tagja lakáshoz jut. Negyedévente tartott kiválasztási rendezvényen sorsolás és előtakarékossági felajánlás formájában döntik el, hogy ki jut aznap a lakásához. A megtakarításhoz a befizetési alaprészlet 30 százalékának megfelelő, de legfeljebb havi 25 ezer forint állami támogatás jár. A 180 hónapos futamidő esetében 4,5 millió forint állami támogatás vehető igénybe.

A havi részlet összege a NOK futamidejétől és a szerződéses értéktől (a tervezett lakás árától) függ, a havi befizetési részletek nem változnak a futamidő alatt. Ha valaki magasabb árú ingatlant kíván megvásárolni, mint az állami támogatással növelt befizetésének összege, az adásvételkor saját forrásból kell kifizetnie az érték-különbözetet.

Eddig 23-an “nyertek” az „újlakás lottón”

A januárban elsőként induló Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) első kiválasztási rendezvényén 2018. március 21. -én szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által felügyelve 23 család jutott közösségi finanszírozáshoz. Akár néhány héten belül megvehetik új építésű ingatlanjukat, melynek összege a szerződéses összegük + 4,5 millió forint állami támogatás, de akár ezt az összeget még egyéb forrásból tovább növelhetik.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly novemberben fogadta el a Central Nok Szervező Zrt. által benyújtott első, 180 tagú közösség nyilvántartásba vételi kérelmét.

Az első Közösség befizetéseinek információiról

Az első közösség neve: CNOK-180-180-1

A szerződések átlagértéke: 15.005.556 Ft

Az első negyedéves befizetések összesen: 227,8 millió Ft

Aktív tag: 62 fő, (akik elvégezték a legalább 20%-os feltöltést)

Sorsolásban kiválasztottak: 5 fő

Licitálók közötti felosztásra maradt összeg: 146,8 millió Ft

Licitáló száma: 39 fő, (ebből 32 fő, aki 60%-al licitált)

A licitálók közül 18 fő kapott vásárlási jogosultságot.

Az első kiválasztási rendezvényen összesen 23 tag kapott újotthon vásárlási jogosultságot.

 

Példa, a könnyebb megértés érdekében

15 éves futamidő és 15 millió forintos szerződéses érték esetén havonta 101.333 forintot kell befizetni (ebből az alaprészlet 83.333 forint, 15.000 forint a szervezési díj, 3000 forint pedig a csoportos hitelfedezeti életbiztosítási díj). A teljes futamidő alatt a maximálisan befizethető összeg 18.239.940 forint, az új lakás vásárlására fordítható összeg pedig a 4,5 millió forint állami támogatással 19,5 millió forint.

 

Az új módszer előnyei

Az új megoldás egyik legfontosabb jellemzője, hogy nagyon sok más, piacon jelenleg elérhető termékkel szemben, hosszú távon is jól tervezhetővé teszi az új lakás vásárlással kapcsolatos megtakarítást és családi tehervállalást. Az új megtakarítási konstrukció másik fontos előnye, hogy a kamatmentes közösségi finanszírozás mellett semmilyen formában sem fordulhat elő, hogy a közösség bármely tagjának nagyobb kötelezettsége keletkezne, mint amennyit a szerződésben vállalt – írják.

 

Tagság költségei

A NOK-tagságnak költségei is vannak. A tagoknak egyszeri regisztrációs díjat kell fizetniük a szerződéses érték 1 százalékát. Az ügyfelek a havi részlet elemeként havonta szervezési díjat (a szerződéses érték 0,1 százaléka, de maximum havi 20 ezer forint) és hitelfedezeti életbiztosítási díjat (a szerződéses érték 0,02 százaléka) is fizetnek.

 

„Történelmi esemény a C-NOK életében”

Török Béla, a társaság vezérigazgatója a közleményben kifejtette: „A mai nap azonban egyértelműen bebizonyította: a NOK jól működő, átlátható és megnyugtató megoldás mindazok számára, akik élni szeretnének a nagy összegű állami támogatással és hisznek a közösségben és a közösségi finanszírozás erejében”.

 

Családok tucatjainak életét változtathatja meg a Nemzeti Otthonteremtési Közösség

Sikeresen működik a NOK, ami kamatmentes hitelt biztosít a befektetők számára és családok életét változtathatja meg. Dr. Török Béla, a Central NOK vezérigazgatója és Krnács Zsolt értékesítési igazgatója Istenes Lászlónak meséltek a program egészéről, valamint céljáról a Mokka műsorban. Nézd meg te is, hogy hogyan lehet rövid időn belül hozzájutni új építésű ingatlanhoz!

Ha még mindig kérdés számodra miként működik az “újlakáslottó”, mindenképp nézd meg a Mokka adását, ahol Dr. Török Béla, a Central NOK vezérigazgatója és Krnács Zsolt értékesítési igazgatója Istenes Lászlónak meséltek a program egészéről, valamint céljáról, akkor kattints ide!

#kiválasztás#NOK#NOK Klasszik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük