CashFlow Mágnes

Mikor van szükséged életbiztosításra?

Amikor az életben a fontos dolgokra gondolsz, köztük van a stabil fizetés, ugye? Vannak számláid, amiket fizetned kell, hűtő, amit fel kell tölteni és sorolhatnánk. Szóval mit tehetsz azért, hogy ezt biztosítsd a családod számára, ha valami történne veled?

A válasz az életbiztosítás. Azonban felmerülhet az a kérdés, hogy valóban szükséged van-e rá. Ez érthető, ezért is vizsgáljuk meg különböző élethelyzetek szempontjából. Először tisztázzuk, mi az életbiztosítás lényege. Ez egy közted és egy biztosítótársaság között létrejött szerződés, amely – havi befizetésért cserébe – garantált összeget biztosít a szeretteidnek, ha veled történik valami.

Biztos lehetsz benne, hogy a kedvezményezettek, akik megkapják ezt a kifizetést ki tudják majd fizetni a számlákat és nem lesz gond más anyagiakkal sem.

Lássuk a listát, hogy kinek ajánljuk leginkább az életbiztosítás megkötését.

1. Ha fiatal vagy és egyedülálló

Ha ebbe a csoportba tartozol, nincs sürgősen szükséged életbiztosításra, mert te magad vagy az egyetlen személy, akiért felelsz, senki más nem függ a te jövedelmedtől, létedtől. Ha lehetőséged van arra, hogy a munkáltatódon keresztül csoportos életbiztosítást vegyél fel, az jó ötlet lehet, mert ez neked nem kerül semmibe, viszont ez elég ritka, hogy lehetőség van rá. Ha van diákhiteled (ami manapság sajnos elég gyakori), akkor javaslunk egy életbiztosítási kötvényt, amely körülbelül olyan összegre szól, ami elhalálozásod esetén fedezi a diákhiteled.

2. Ha friss házas vagy

Gratulálunk! Izgalmas szakaszában vagy az életednek, megkezded valakivel a remélhetőleg hosszú közös utad, ami valószínűleg magába foglal egy jelzáloghitelt is. A házasságban ott vagytok egymásnak jóban-rosszban, mindketten hozzájárultok a közös kasszához, szóval az életbiztosítás mindenképp bölcs dolog, hogy legyen anyagi fedezet, bármi történjék is, hisz a jelzálogot, számlákat és egyéb kiadásokat is fizetni kell abban az esetben is, ha az egyikőtök elhuny.

3. Ha tizennyolc év alatti gyermekeid vannak

A kisgyermekek és tizenévesek egyaránt a szüleiktől függenek, így ha te is szülő vagy, akkor mindenképp életbiztosításra van szükséged! A jövedelmed fedezi a gyermekgondozást, iskoláztatást, orvosi számlákat és minden egyéb költséget, ami a szülői léttel jár. Ez fokozottan igaz rád, ha a családotokban te vagy a fő kenyérkereső. Gondolj bele abba az élethelyzetbe, ha te valami okból kifolyólag kiesel a családi kasszából (balesetet szenvedsz, munkaképtelenné válsz, esetleg elhalálozol). A családod a te kereseted nélkül (és sok esetben megnövekedett költségekkel) is fenn tudná tartani a jelenlegi életszínvonalát? Erre a kérdésre a válasz általában a nem. Mindenképp javasoljuk az életbiztosítás megkötését, főleg, amíg a gyermekeid nem képesek eltartani saját magukat a saját fizetésükből. Célszerű családi élet- és balesetbiztosításban gondolkodni. Egy gyermeknél különösen előfordulhat, hogy akár játék közben eltöri a karját, lábát vagy ne adj isten súlyosabban megsérül, így ez az összeg segítséget nyújthat a kezelések során.

4. Ha már kirepültek a családi fészekből

Tegyük fel, hogy már az ötvenes éveidben jársz és a gyermekeid kirepültek a családi fészekből. Ők már eltartják magukat, neked azonban még fizetned kell a jelzálogot. Szükséged van egy életbiztosításra, hogy megvédd a családodat. Sajnos előfordul, hogy a házaspár egyik tagjának korai halála után adósságot hagy hátra, és ez bizonyára az utolsó dolog, amit bármelyikőtök szeretne hátrahagyni. Így szinte kötelező az életbiztosítás.

5. Ha már nyugdíjba vonultál

Csak azért, mert már nyugdíjas vagy, nem kell azt gondolnod, hogy számodra már túl késő az életbiztosításhoz. Még te is köthetsz biztosítást, nem csak azért, hogy rendezd az adósságaid, ha van, hanem azért is, hogy gondoskodj a szeretteidről a halál után is. Az életbiztosítás többe fog kerülni, ha időskorban kötöd meg, de még ilyenkor is érdemes.

Milyen típusú életbiztosítást javaslunk számodra?

A CashFlow Mágnes széleskörű pénzügyi megoldásokat kínál, mi a TestŐr kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítást javasoljuk, bármely életszakaszban is tarts. Ebben a termékben 22 különböző kockázati elem található és ezeket te magad variálhatod a saját élethelyzetednek megfelelően. Például idős korban érdemes inkább magasabb csonttörési összeget és kockázati életbiztosítási összeget meghatározni, míg aktív korúként a balesetbiztosítási elemekre érdemes hangsúlyt fektetni, főleg ha valaki sokat közlekedik autóval vagy motorral.

Keress minket bizalommal, segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást!

Kattints ide és kérj ingyenes visszahívást szakértőinktől. 🙂

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: