Miért vezesd kiadásaid?

Veled is előfordult már, hogy értetlenül nézted tárcádat, és az egyetlen épkézláb magyarázat a tárcád tartalmára, hogy valaki meglopott? Majd fél nappal később eszedbe jut hogy, mire is költötted a pénzed. Jó esetben ez a jelenség, csak apró kellemetlenségeket okozhat, ha csak némi apróval játsszuk el. Viszont ha már fizetésünk nagyobb részével is ezt tesszük, könnyedén bajba kerülhetünk. Például, ha elfelejtjük, hová is tettük a lakbérre szánt pénzünket. A kilakoltatást és a kellemetlenségek elkerülése érdekében egy roppant egyszerű megoldás van, amit kifogások nélkül bárki alkalmazni tud, és erősen ajánljuk, hogy tegye is meg. Ez a módszer pedig nem más, mint hogy vezetjük, és megtervezzük kiadásainkat.

A pénzügyi problémák 90%-a megelőzhető egy egyszerű szabály betartásával:

,,Ne költs többet, mint a bevételed”

Elismerem vannak kirívó esetek, viszont többnyire csak tervezésre és kitartásra van szükség, hogy megvédjük magunkat. Ahhoz, hogy ne nyújtózkodj tovább, mint amíg a takaród ér, fel kell mérned anyagi helyzeted. Ha a kiadásaid nem is tudod ebben a pillanatban, azt tudhatod minimum mennyit keresel, mik a főbb kiadások és körülbelül mekkora értéket képviselnek. Ezekből az adatokból, már meg is tudod határozni a havi CashFLow-t. A CashFLow nem más mint a készpénzáramlásod, az a pénz ami megmarad hónap végén a zsebedbe, amit szabadon elkölthetsz vagy ami még jobb, félre teheted.
A munka oroszlánrésze ennyiből áll. Ha már tisztában van a CashFlow-al akkor nagy baj nem érhet. Ugyanis tudod, hogy mennyi pénzed van, amivel terv szerint szabadon rendelkezhetsz a hónapban, és egyszerűen csak arra kell figyelned, hogy ne lépd túl ezt az összeget. Vezetheted kiadásaid napi szinten pontos összegekben, vagy havi szinten nagy kiadásokra bontva. A lényegen minimálisan, inkább a pontosságon változtat a napi szintű kiadás vezetés. Azt a megoldást kell választani, ami a személyiségednek a legmegfelelőbb, a lényeg, hogy ne csapd be magad, és mindig valós értékeket használj.

Számtalan költségvetést segítő, tervező megoldást találhatsz papír alapon, mobil alkalmazáson vagy számítógépes program formájában. Javaslom próbálj ki minél többet és választd ki a számodra megfelelőt. A lényeg, hogy csináld. Ha a havi szintű tervezés mellett adod le a voksod, segítségképp tudunk neked biztosítani, egy CashFlow 101 eredménykimutatást amit könnyedén használhatsz a való életben is (IDE kattintva tudod letölteni a kimutatást (). Egy ennyire egyszerű folyamat, hatalmas dolgokat tud elindítani, ha pedig szeretnéd megtudni, hogy a biztonságon kívül mi mindenben nyújt még segítséget a kiadásaid vezetése, jelentkezz ingyenes klubtalálkozónkra, ahol megtanítjuk, hogyan bánj helyesen a pénzeddel, hogyan dolgozzon neked a pénzed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük