CashFlow Mágnes
Mi is az igazi siker? - Második rész

Mi is az igazi siker? – Második rész

Milyen összetevői vannak az igazi sikernek? Ezt járja körbe Patvaros István és vendége Dr. Kelemen István. A SiKER Aranyszabályának megéléséig a további 15.

A mi is az igazi siker blogcikkünk első részében bemutatkozott Dr. Kelemen István, aki A Siker Törvénye 16 leckében című 4 kötetes Napoleon Hill sikermű egyetlen magyarországi kiadója. Szó esett Napoleon Hill és Andrew Carnegie kapcsolatáról és természetesen a sikertényezők első kötetében található 4 SIKER törvény részleteit foglaltuk össze. Igaz, hogy az esszenciát igyekeztünk már az előző részben átadni, de az ördög mindig a részletekben lakozik! Most pedig a többi kötet további 12 SIKER törvényről olvashatsz, folytasd tovább az olvasást! Hogy mik ezek, hamarosan kiderül számodra is!

Még nem olvastad az első részt? Ne hagyd ki, most van itt rá a remek lehetőség! DE ne felejts el visszatérni erre a cikkre, mert a két cikk együtt képes átadni Neked mindazt, amire vágyhatsz a SIKER témakörében!

Elolvasom az első részt!

Ahogyan már az előző cikkben is írtuk, az első sikertényező a mesterelme, a második az életünk fő céljának meghatározása, a harmadik az önbizalom, a negyedik pedig a pénzmegtakarítás szokásának beillesztése a mindennapokba.

Nézzük, mivel folytatódnak a SIKER törvényei!

5. Kezdeményezés és vezetés

Ezen témakör azt boncolgatja, hogy hogyan válhatunk igazi vezetővé saját szakterületünkön. Fontos első körben leszögezni, hogy olyan vezetővé kell válnod, aki vezetőket vezet. Hiszen ha követőket vezetsz, akkor egyfajta félelem fog eluralkodni rajtad a tekintetben, hogy mi van, ha nincs elég követőd. Az első részben pedig megírtuk, mi a helyzet a félő emberrel….

Nézzünk egy egyszerű példát. A focisták körében már számtalanszor megtörtént, hogy a focista túlmutat az edzőjén, az edző mégsem fél soha ettől. Hogy miért? Mert az edzőnek van egy különleges tulajdonsága, méghozzá az, hogy külső szemlélőként látja a focista játékát. Pontosan ezért lett jó vezető azaz jó edző.

Tehát fontos, hogy először válj jó követővé, hogy ezt követően jó vezetővé válhass! 

6. A képzelet

Mennyire vagy képes elképzelni a vágyott állapotot és mennyire engeded meg azt, hogy az ötleteink vezéreljenek annak érdekében, hogy céljaidat megvalósítsd? Ez itt a fő kérdés!

Képzelet … A távol-keletről jöttem haza repülővel, majd megszólalt egy hang a fejemben: add ki A Siker Törvénye 16 leckében 4 kötetet magyar nyelven! Onnantól kezdve, hogy megvolt a sugallat, nem kételkedtem önmagamban és lám, sikerült! – mondta Dr. Kelemen István.

A fejünkben kétféle hang szólalhat meg. Az egyik az egónk, aki akarja azt a valamit, méghozzá rögtön és gyorsan. A másik halk hang az, amit követni kell, hiszen az fog átgondolt cselekedetre buzdítani. Nem foglalkozik a hogyannal, csak visz előre nap mint nap. 

7. Lelkesedés 

A “jó” lelkesedés az egyszerűen van és kész. Pontosabban a lelkesedés vagy van, vagy nincs. Nem egy megjátszható dolog. A lelkesedést minden reggel létre kell hozni, akár a reggeli rutin részeként, hiszen ez ad a nap hátralevő részére löketet, energiát. Ugyanígy a boldogság is hasonló, hiszen az nem a külső világban van, hanem a saját életedben kell létrehoznod, ami sokaknál komoly feladat! 

Te mit tettél azért, hogy lelkes, boldog legyél ma?

8. Az önkontroll

Az önkontroll az, amikor kontrollálom magam egy tett elvégzésében, például a pénzköltésben. Tehát ha van pénzem, nem költöm el azonnal. Vizsgáld meg, gondold át, hogy mibe fektetsz pénzt! A jó önkontroll kialakítása elengedhetetlen a sikerhez, nagyon fontos a mértéktartóság és annak megélése, hogy egy-egy dologra akkor mondok igent, ha azt valóban “elértem”, megszolgáltam, megérdemeltem az életem során.

9. A többet csinálni, mint amennyiért fizetve vagy szokása

A harmadik kötet első fejezetének témaköre egy nagyon izgalmas dolog, hiszen arra tanít meg bennünket, hogy ne elvárások alapján cselekedjünk, hanem önszántunkból hozzuk létre a tőlünk telhető legjobb dolgot, eredményt, produktumot. 

Alkalmazotti státuszban vagy? Adj minden nap egy kicsit többet, mint amennyit a főnököd elvár tőled. Hogy miért? Nem azért, mert megbolondultál, hanem mert így helyes. Ez az önbizalmad kiépítésének is egy elengedhetetlen feltétele, hiszen ezen jó cselekedetek által önmagad szemében is megnősz. 

Adj elismerést önmagadnak!

Vállalkozó vagy? Akkor pedig fizesd meg egy kicsivel jobban az alkalmazottaidat, hogy érezzék, jól csinálják amit csinálnak. Hisz fontos az elismerés!

10. Kellemes személyiség

A kellemes személyiség kialakítása és kellemes személyiséggé való válásunk elengedhetetlen a SIKER útján. Napoleon Hill két példában is szemléltette mindezt, méghozzá egy ókori és egy újkori példa által is. 

Az újkori példa Napoleon császárságához köthető, hiszen Ő a siker tényezőinek szinte mindegyikét mesterfokon sajátította el, azonban egyáltalán nem volt kellemes személyiség. Ezért is töltötte az utolsó éveit keserű szomorúságban egy szigeten, hiszen nem foglalkozott a kellemes személyiség elsajátításával és így a pályafutása végére megbukott. 

11. Szabatos gondolkodás

A vélemény a legolcsóbb dolog a világon, ugyanis nincs mögötte felelősség. Állítunk mindenfélét teljes bizonyossággal, hiszen mi tényleg úgy gondoljuk, hogy… De attól az csak a mi személyes véleményünk és nem egy TÉNY. 

A szabatos gondolkodásban fontos, hogy el merjem képzelni a dolgokat, hogy azok járnak nekem. Azonban ehhez egyfajta önkntrollnak is társulnia kell, hogy ne mondjak ki mindent, ami a fejemben van. A kontrollált viselkedés és az önbizalom együttese alkotja a szabatos gondolkodás alapját.

12. Koncentráció

Mennyire tudsz koncentrálni adott feladatokra és mennyire veszed észre az eléd táruló lehetőségeket? Fejtsük meg együtt!

Létezik egy gyakorlat, amit érdemes elvégezni. Próbáld ki, hogy 20 másodpercig nem gondolsz semmire. Ugye mennyire nehéz? Nagyon nehéz megállítani a gondolat folyamatokat. Vagy meg tudod mondani, mi a következő gondolatod? Nos mi az eredmény?

Fontos, hogy tudj egy adott dologra koncentrálni és tudj szelektálni a bekúszó elmés gondolataid között, ami valljuk be, a mai világban nagyon nehéz. Hiszen információk tömkelege zúdul ránk nap, mint nap.

Te tudsz egyetlen dologra koncentrálni?

13. Együttműködés

Ahhoz hogy megfelelően tudj társulni az emberekkel, meg kell tudnod bízni bennük. Node mikor bízol meg egy emberben? Ha van önbizalmad. Ha eddig a témakörig eljutsz, minden olyan attitűdbeli elemet képes lehetsz elsajátítani, ami ahhoz kell, hogy kiválóan tudj társulni másokkal, vagy akár képessé válj a csapatban való dolgozásra. 

14. A kudarc törvénye

Két dolog tud veled megtörténni. Vagy örülsz egy adott dolognak, vagy pedig tanulsz belőle. Nincs harmadik lehetőség. A kudarc semmi más, mint egy újrakezdés. Ha így fogod fel, csak jó dolgok fognak veled történni, hisz minden kudarc magában foglalja egy másik, sikeres tevékenység csíráját!

15. Tolerancia

A tolerancia azt jelenti, hogy nem reagálok ösztönösen, automatikusan fizikai tettekkel történésekre. Például ha kiömlik egy pohár víz, nem kezdek el sikongatni, káromkodni, hanem megemelem a papírt, feltörlöm a vizet és folytatom tovább a munkámat. 

Ugyanis, ha fizikai cselekedettel reagálok egy történésre, az azt jelenti, hogy reakciót váltott ki belőlem a dolog.  

Ne másokat akarj megváltoztatni, hanem a saját magad stressz reakcióját változtasd meg. Mondd azt, hogy nem baj, megoldjuk, és haladj tovább mosolyogva. Önmagadat megváltoztatva képes leszel mindenkit olyannak elfogadni, amilyen és nem a hibát, az elvárásaidon alapuló dolgokat keresed másokban.

16. Az Aranyszabály – Cselekedj úgy, ahogy szeretnéd hogy mások Veled cselekedjenek

Ne várd meg, míg mindenki jót cselekszik veled és aztán kezdj neki Te is. Kezdd el Te és hidd el, veled is így fognak mások cselekedni. Az, hogy ehhez mennyi idő kell, honnan és kitől fogod ugyanezt visszakapni, egyénenként változó. Ne akarj ezen gyorsan túl lenni, hagyj magadnak időt, légy türelmes, be fog érni a gyümölcs és lesz mit learatnod! 

“Tegyünk jót az emberekkel minden nap”

S hogy mivel készült Neked ismételten a CashFlow Mágnes csapata? A SIKER barométert most már tényleg töltsd le, mely ezt az otthon végezhető tanfolyamot öleli át annak érdekében, hogy legyen lehetőséged megvizsgálni, hogy Te hol tartasz most a siker útján. 

Ide a Siker barométerrel!

Nincs más dolgod, mint kitölteni a barométert és tanulmányozni ezt a szuper otthoni tanfolyami tananyagot. Ha egy-egy kérdésben nem tudod milyen %-os értéket adj magadnak a kérdőív kitöltése során, kérd ki annak a három embernek a véleményét, akik a legközelebb állnak hozzád, biztosan segíteni tudnak majd Neked! 

Felkeltette az érdeklődésedet A Siker Törvénye 16 leckéjének 4 kötete? Látogass el webshopunkra, olvasd el az ajánlásokat és biztos vagyok benne, hogy semmi kétséged nem lesz afelől, hogy ez az a könyvsorozat, amivel az önfejlesztés útján el szeretnél indulni vagy tovább szeretnél haladni. Rendeld meg a 4 kötetet még ma, olvasd végig annak 1.000 oldalát, majd egyenként haladj azokkal a fejezetekkel, amelyekre a legrosszabb értékelést adtad magadnak. Egy fejezeten egy hónapot dolgozz, majd menj a következő leggyengébbre, majd a következőre, és így tovább… Félév alatt 6 SIKER tényezőnél fogsz kiemelkedő eredményt elérni,  egy év alatt pedig a 12 leggyengébb SIKER tényeződben érhetsz el eredményeket, azaz egy év múlva teljesen más emberként Te is a SIKER útján fogod tölteni a mindennapjaidat!

Irány a webshop!

Végezetül ne feledd, hogy a legfontosabb dolgod, hogy legyen leírva egy tömör mondatba a fő célod, ezt ragaszd ki két helyre magadnak és nap mint nap ennek tudatosítása mellett a pénz megtakarítás szokását elsajátítva haladj a célod és a SIKER felé!

Ehhez segít Neked a CashFlow Magnet pénzügyi szimulációs oktató társasjáték, mely a pénz megtakarítás szokásához vezető út a számodra! Ennél jobb eszközzel nem tudsz ahhoz rendelkezni, hogy képes legyél ezt a szokást magas szinten a mindennapjaidba beilleszteni!

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: