CashFlow Mágnes
Mi is az igazi SIKER? - Első rész

Mi is az igazi SIKER? – Első rész

Mit jelent az igazi siker? Patvaros István és vendége Dr. Kelemen István ezt a témát járták körbe, ahol Napoleon Hill Siker Törvényeit vették szemügyre.

Blogcikkünkket ezúttal is Facebook webinárunk ihlette meg, melyben a SIKER témakörét boncolgatta Patvaros István és meghívott vendége Dr. Kelemen István, aki A Siker Törvénye 16 leckében című 4 kötetes Napoleon Hill sikerműveknek az egyetlen magyarországi kiadója. 

“Ma a földön az emberek sokkal jobban megtervezik az egyhetes nyaralásukat, mint az egész pénzügyi jövőjüket…”

Dr. Kelemen István: Úgy gondolom, óriási szükség van arra, hogy az embereket a tudatos pénzkezelés irányába tereljük, hiszen nem látják pontosan, hogy hogyan is állnak pénzügyeikkel. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom a CashFlow Mágnes Közösség tevékenységét, s teljes mellszélességgel támogatom is őket, hiszen tevékenységük által képesek tükröt mutatni az embernek, amivel kénytelenek vagyunk szembenézni, ha javítani szeretnénk életkörülményeinken.  

Kíváncsi vagy, mitől leszel igazán sikeres? Milyen kulcstényezők segítenek Téged ennek elérésében? Tarts velünk!

Ki is valójában Dr. Kelemen István és mit jelent számára a SIKER?

Hogy miért kezd el egy természetgyógyász szakember a sikerrel és a könyvkiadással foglalkozni, azt igen nehéz szavakba önteni. 

A siker maga egy ingerszó, csakúgy, ahogy a pénz is. Sajnos az elmúlt időben negatív hatást aggatott rá a média, így az emberek nem szívesen beszélnek róla. 

Szerintem a siker az, amikor az ember jól érzi magát a bőrében és ez látszik is. Sikeres az, aki abban a dologban amit tesz, kiemelkedő. Node ehhez tudni kell, mit is akarunk igazán. Nemde?  

Te tudod, mit is akarsz igazán?

A SIKER nem csak a pénz meglétét jelenti. Az embernek az a SIKER, amikor meg van elégedve a munkájával, a tevékenységével, így ez a fogalom mindenki számára mást és mást jelent.  

Napoleon Hill, az önfejlesztés igazi nagymestere, rengeteg önfejlesztő mentor, tanító mentora

A SIKER eléréséhez saját magunk továbbfejlesztésére van szükség, ez kétségtelen. Hogy miért pont Napoleon Hill az a személy, akinek a művességét meg kell ismernie az embereknek?

Jómagam egy igazi sikerkönyv olvasónak vallom magam, hiszen a 90-es évek óta olvasom ezen könyveket, s kutatom azt, ami számomra az igazi SIKERT megtestesítő könyv. 

“A könyv a legjobb önfejlesztő eszköz. Sajnos az emberek manapság nem fordítanak kellő időt olvasásra. Pedig sok tanulmányt olvastam már, amelyben alátámasztották, hogy azok az emberek, akik sokat olvasnak, azok sokkal sikeresebbek azoknál, mint akik kevesebbet forgatnak könyvet a kezükben a mindennapokban.” 

Hogy miért pont Napoleon Hill? Végtelenül egyszerű. Hill Andrew Carnegienek 20 éven keresztül mentoráltja volt. Nincs tudomásunk még ehhez hasonlóhoz sem, hogy a Föld egyik leggazdagabb emberének ilyen mentor-mentorált kapcsolata lett volna. Együtt éltek, s Carnegie bemutatta mentoráltja számára az akkori kor milliárdosainak életét. Napoleon Hill ezáltal sikeres emberekkel találkozhatott nap mint nap, s beleláthatott ezen emberek életének rejtelmeibe. 

Napoleon Hill hatalmas olvasói táborral rendelkezik mind a mai napig. Ezért gyakran nevezik az önfejlesztés nagymesterének is. 

A könyvsorozat érdekessége, hogy a 4 kötet egy teljes egészet ad ki, mely tulajdonképpen egy otthon elvégezhető tanfolyamnak felel meg. De valójában annál sokkal több, hiszen ha a könyvekben leírt 16 sikertényezőt elsajátítod, nem lesz szükséged semmi másra a siker eléréséhez. 

A 4 kötet mindegyikében 4 leckét találsz, amely egymásra épül, azaz sorban érdemes olvasni a fejezeteket, ami a tananyag megértését nagyban segíteni tudja. 

És akkor egy kis lényegre törő ízelítő Hill gondolatából:

Amikor Napoleon Hillt a gyáriparosok a falhoz állították, hogy mondja meg egy mondatban mi is a SIKER valójában, ezt válaszolta:

A meghatározott fő célodnak meg kell lennie egy tömör mondatban, ezt tedd ki két helyre otthonodban, ahol csak Te látod nap mint nap, ezzel ez beépül a tudatalattidba és a pénz megtakarításának szokását sajátítsd el a mindennapokban!

Na és akkor lássuk, mik a 4 kötetes  az úgynevezett sikertényezők!

Pontosabban előtte kapj elő egy tollat és egy papírt és kezdődhet is az önfejlesztés és értékelése az eddigi eredményeidnek! 

Kattints ide és töltsd le a SIKER barométert, ami alapján láthatod hogyan is állsz jelenleg a siker összetevőivel, hol mennyi dolgod van Önmagad fejlesztésében.

 1. A mester elme

A mesterelme megalkotásáról akkor beszélünk, amikor emberek együttes erővel szeretnének megalkotni valami igazán hasznosat, valami többet, jobbat mint amit egyedül képesek lennének létrehozni. A gondolat által előhívott mesterelme munkára fogható, melynek lényege a lehetőségek együttes megtalálása, kiaknázása és megragadása. 

Fordítsd ezt a most kialakult helyzetet önmagad fejlesztésére, hiszen minden válságban rengetegen gazdagodnak meg. Légy Te az egyikük és élj félelem nélkül! Hiszen aki fél, az nem egészséges. A vonzás törvénye szerint pedig amilyen gondolatok cikáznak a fejedben, olyan dolgok fognak veled történni. 

A félelem nagyon rossz tanácsadó. Ezért is folyamatos a félelemkeltés a világban, hiszen ha nem félünk, egészségesek vagyunk, egészséges gondolatokkal és cselekvési vággyal. Ami nem biztos, hogy minden helyzetben optimális.

Te döntöd el, mit kezdesz ezzel a helyzettel!  

2. A jól meghatározott fő cél 

Azaz életed legnagyobb meghatározott fő céljának leírása egy mondatban. Hiszen mindig tudnod kell mit akarsz az életedben elérni.  – Recept: fehér papír, kék toll, falra ki, napi legalább 2X elolvasni!

Mégegyszer! Mi a SIKER titka? 

Tudnod kell életed fő célját, amit legalább két helyre ki is raksz egy fehér papírra írva kék tollal. Fő célodat álmodból felkeltve is tudnod kell! Úgy kell érezned, hogy az Neked jár, tudd hogy meg fogod csinálni, el fogod érni! Azt, hogyan kapod ezt meg, most nem lényeg. Képzeld el, hogy megkaptad és tenni fogsz érte nap mint nap. És közben a pénz megtakarítás szokását nap mint nap éld! Ebben segítünk Neked, mi a CashFlow Mágnes Közösség! Olvass tovább!

Az a probléma, hogy az emberek sokan nem érzik azt, hogy adott dolgok “járnának” nekik. Vegyünk egy egyszerű példát: Valaki fogyott 20 kg-ot, amit egy barátja észrevesz és megdicséri érte. Azonban ahelyett, hogy az illető megköszönné, azt válaszolja, hogy igen, de még 10 kg-ot kellene fogynom. Ez nem visz előre, söpörd be a győzelmeket, a dícséretet tudd elfogadni!

Vajon lehet csak egyetlen fő célunk életünkben? És ha igen, tudod hogy mi a Te fő célod?

3. Az önbizalom 

Az önbizalom az esetek döntő többségében az édesapától függ. Pontosabban attól, hogy hányszor mondta, hogy szeret Téged. Sajnos ez ma nem divat. Azonban az édesapától jövő feltétel nélküli szeretet az egyik legfontosabb. 

Ha ez a Te életedben nem valósult meg, hát építsd fel magadban! Szeresd önmagad, érezd azt, hogy ez jár Neked, mert csak akkor valósul meg. Ebben is különböznek a gazdagok az átlagembertől. Ők elfogadják, sőt szeretik önmagukat, így nagyobb az önbizalmuk is, bevonzzák a jót önmaguk számára. 

Az önbizalom a siker alapköve, Figyelj magadra, add meg magadnak a tiszteletet, hogy szereted önmagad!

4. A megtakarítás szokása

Szerinted miért fontos, hogy a megtakarítás mint életforma megvalósuljon az életedben? Nézzünk erre is egy példát, melyet Napoleon Hill próbált ki egy sofőrön. 

Napoleon azt mondta a sofőrnek, hogy írjon le minden költséget egy papírra. A sofőr ennek köszönhetően szembesült azzal, hogy az elköltött pénzének nagy része felesleges. 

Sokaknál előfordul, hogy impulzus vásárlással költik el pénzük jelentős részét, igazából az egonk szeretné, hogy megvegyünk egy-egy terméket. Ezért is szokták mondani:  Aludj rá egyet!

Gondold át jól, hogy mikor mit vásárolsz, így elkerülheted az érzelmi alapon történő vásárlás csapdáját. Ez a tényező kevés embernél veleszületett. Tanulj meg spórolni. 

Tudtad, hogy a nagyon gazdag emberek nem szórják a pénzüket? Vezesd Te is pénzügyeidet napi szinten és hagyj fel a felesleges költekezéssel.

Nem tudod hogyan kezdj hozzá? Töltsd le a CashFlow Mágnes havi pénzügyi kimutatás tervezőt, mely a pénz megtakarítás tekintetében a legjobb barátoddá fog válni!

Szeretném letölteni!

Kíváncsi vagy, hogy mi a maradék 12 sikertényező? Olvasd el következő blogcikkünket ITT

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: