CashFlow Mágnes
QR kódos fizetési megoldás

Magyarországra is betört a QR kód alapú fizetési rendszer

Ugye Te is használtál már QR kódot?! De vajon mire? Tudtad, hogy lehetőséged van egyszerű, azonnali fizetést lebonyolítani segítségével? Ezt a technológiát a világon számos helyen használják már. Gondolj csak bele, nincs többé szükséged készpénzre és kártyára ahhoz, hogy kifizesd a pékségben vett friss kenyeret. Ugye hogy milyen jól hangzik?  

2021. januárjától a magyar állam a készpénzmentesítő csomag részeként kötelezi a kereskedőket, hogy biztosítsanak elektronikus fizetési lehetőséget vásárlóik számára, így ez az alternatív fizetési megoldás aktuális témaként jelenik meg a köztudatban. 

Nem tudod, hogy vállalkozásodat érinti-e a kötelező elektronikus fizetési megoldás bevezetése?  Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj információt ezzel kapcsolatosan!

Hogyan lehetséges mindez? 

Bizonyára Te is ismered azt a kicsi négyzet alakú valamit, amit az okostelefonok kamerájának segítségével lehet leolvasni. Igen, az a QR kód, ami rengeteg adatot foglal magában.

Te fizettél már a nyaralások alkalmával ilyen megoldással? Nem lenne meglepő, ha igen lenne a válaszod, ugyanis Ázsiában már majd 1,5 milliárd felhasználója van a QR kódos fizetési rendszereknek.  

Így tehát az újonnan bevezetés alatt álló elektronikus fizetési megoldásnak köszönhetően jóval egyszerűbb lesz az elektronikus fizetés, hiszen csupán egy okostelefonra lesz szüksége a vevőknek a fizetés során. 

Az azonnali fizetés térhódítása a magyar piacon 

Az áprilisi statisztikai adatok alapján Magyarországon ismét növekedett a forgalomban lévő készpénz. Ezért is gondolják egyre többen, hogy nagy szükség van a készpénzmentesítő folyamatok térhódításának.

Amennyiben bevezetésre kerül az áprilisban megfogalmazott törvényjavaslat, úgy 60-100 ezer olyan kereskedőnél fog megjelenni az azonnali elektronikus fizetési megoldás, ahol az eddigiek során csupán készpénzzel volt lehetősége fizetni a vásárlónak. 

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy milyen hatással lesz ez a vásárlói viselkedésre.
A bevezetést követően 2021. januárjától a vásárlók az elektronikus fizetési megoldásokon belül nem csak a POS terminált fogják tudni használni, hanem QR kódos megoldással is lehetőségük lesz megvalósítani a fizetési tranzakciókat. 

A QR kód alapú fizetési megoldás szépen lassan meghódítja a magyar piacot is, ezzel új alternatívát teremtve a fizetésre. Választhat természetesen mindenki saját belátása szerint, de miért ne választanánk a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldást? 

Miért válaszd mindenképp a QR kód alapú fizetési megoldást is akár boltod van akár vásárló vagy?

Ennek a fizetési megoldásnak az egyik nagy előnye, hogy csupán egy okostelefonra, valamint egy QR kód kihelyezésére van szükség ahhoz, hogy a fizetés megvalósulhasson. Ennek köszönhetően ez az alternatíva gyors, egyszerű és költséghatékony megoldás is egyben. 

Pozitívumként említhető, hogy az azonnali fizetési rendszerhez a magyarországi bankok kivétel nélkül csatlakoznak, tehát akinek van bankszámlája és okostelefonja, azoknak ez a megoldás teljesen új térbe helyezi a vásárlás folyamatát.

A QR kód alapú fizetési megoldás egy olyan technológiai háttérrel rendelkező azonnali fizetést lehetővé tevő megoldás, ami:

  • ingyenes regisztráció és ingyenes számlavezetéssel bír céged számára,
  • gyors, azaz azonnali tranzakciót tesz lehetővé,
  • a tranzakció összege azonnal jóváírásra kerül az elfogadóhely számláján, azaz nem kell várnod a pénzedre egy percet sem,
  • várhatóan kevesebb banki és tranzakciós költséggel számolhatsz a korábban megszokottakhoz képest, hiszen nincs számlavezetési díj, nincs POS terminál telepítési költség és nincs üzemeltetési költség és szervízdíj sem létezik,
  • olyan fizetési rendszerben valósul meg a fizetés, mely a normál banki környezetben is engedélyezett, kétfaktoros hitelesítéssel bír, felügyelt, minden ügyfél azonosított, ezáltal rendkívül biztonságos,
  • korszerű, modern, kell ennél több?

Hogy mi a konklúzió? Az elektronikus fizetés bevezetése várhatóan hamarosan minden kereskedő számára kötelező lesz törvényi keretekkel szabályozva, így kérdés nem fér ahhoz, hogy dönteni kell. Azonban az, hogy melyik megoldást választod, az csak rajtad múlik. Gondolkozz hosszú távon, optimalizáld kiadásaidat és elégítsd ki vevőid igényét azzal, hogy innovatív megoldásokat kínálsz számára.

Amennyiben szeretnél ezzel a lehetőséggel ingyenesen élni a bevezetési promóciós időszakban és ezáltal a lehető legjobb megoldással bővíteni a fizetési palettád a meglévők mellett a vevőid és a céged számára, keresd a témában bizalommal kollégáinkat országosan, hidd el megéri!

Töltsd ki az alábbi egyszerű űrlapunkat és hamarosan kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot a részletek egyeztetése céljából:

Sok sikert kívánunk Neked is az elektronikus fizetési rendszerek útvesztőjében!

Mi segítünk!

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: