CashFlow Mágnes
Koronavírus kijárási korlátozás

Kijárási korlátozás avagy a vírus megfékezése

Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a korábban Vuhan városából terjedő tüdőgyulladással járó megbetegedés miatt.

Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a korábban Vuhan városából terjedő tüdőgyulladással járó megbetegedés miatt.

Mára már hazánkat is elérte a vírus, ami miatt számos megszorító intézkedést vezetett be a Magyar Kormány. Az Operatív Törzs minden nap ülésezik annak érdekében, hogy országunkban a járványt meg lehessen fékezni.

Újabb korlátozás bevezetése

2020. március 27-én pénteken Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke úgy nyilatkozott a Kossuth rádióban, hogy: 

“kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére.” 

A kijárási korlátozás március 28-a és április 11-e között hatályos, melyről a Magyar Közlönyben már megjelent a kormányrendelet a korlátozást illetően. Ebben az időszakban az otthonok elhagyása csak alapos indokkal lehetséges, melyek a következők:  

 • munkavégzés, hivatásbeli kötelezettség
 • napközbeni kiscsoports felügyelet miatt a kiskorú gyermek kísérése
 • egészségügyi ellátás, valamint szolgáltatás igénybevétele
 • alapvető szükségletek ellátása 
 • egészségügyi séta (a 1,5 méteres távolság megtartásával)
 • házasságkötés és temetés szűk családi körben
 • üzemanyag töltőállomás felkeresése
 • személyes megjelenést igénylő ügyintézés
 • szülői jogok és kötelezettségek
 • hitéleti tevékenység
 • segítségnyújtás magáról gondoskodni nem tudó személy részére

Továbbá döntés született egy másik korlátozásról is, mely a bevásárlást érinti. Eszerint más idősávban van lehetősége boltba, gyógyszertárba, drogériába és piacra menni az időseknek – 65. életévét betöltött személy – és a fiataloknak. 

“napközben 9-12 óra között csak az idős korosztály látogathatja az élelmiszerboltokat, valamint a gyógyszertárakat”

Mi ezzel a cél?

 A döntés eredményeként a kormány a kontaktusok számának csökkenését várja, ezáltal a járvány terjedésének sebessége is csökkenhet. 

Szankciók bevezetésére kerül sor, hiszen aki szabálysértést követ el, tehát megszegi a korlátozást, az minimum 5000 Forint, maximum 500.000 Forint bírságra számíthat. 

Most még nagyobb szükség van a tudatos pénzkezelésre

Most hogy a korlátozás miatt a napi rutinunk a bevásárlások tekintetében is változtatásra szorul, muszáj megterveznünk, hogy mikor, hová megyünk. Rendkívül lényeges, hogy a bevásárláshoz is előre elkészített listával érkezzünk a boltba, hogy minél gyorsabban végezni tudjunk a bevásárlásunkkal. 

Ez nem a bevásárlásra van jótékony hatással, hanem a költéseinkre is, hiszen nem fogunk olyan dolgokat megvenni, ami nincs a listánkon. És láss csodát, jelentősen csökkenni fognak a kiadásaid, ha megfogadod ezt a tanácsunkat! Ne feledd, érdemes havi pénzügyi tervet készítened, ehhez segítségül töltsd le a havi pénzügyi kimutatás tervezőnket, amit a CashFlow Mágnes Közösség Facebook oldalán érhetsz el. 👉 https://www.facebook.com/groups/639252789809397

Tehát nincs más dolgunk, mint hogy fogjunk össze, tegyünk a jövőnkért! Ha tudunk maradjunk otthon, hiszen ezzel lassíthatjuk a terjedést. Ha feltétlenül muszáj, akkor a korlátozások betartásával hagyjuk el otthonunkat és #vigyazzunkegymasra. Azért dolgozol, hogy mi otthon maradhassunk?! Hálásan köszönjük és kitartást kívánunk az elkövetkezendő időkre! 

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: