A Jánoshalmi CashFlow Klub

A PÉNZMÁGNES Alapítvány szervezésében 2016 szeptemberében indult Jánoshalmán a CashFlow Klub, mely heti rendszerességgel megvalósul.

 

 FEKETE SZABOLCS

Olyan fiatalok vesznek részt elsősorban a programokon, akik részt vettek a Cash Flow Mágnes Kft. és PÉNZMÁGNES Alapítvány által rendezett nyári életmód táborokban. Szerettük volna ha a táborban levő hangulat tovább fenn maradna, illetve egy olyan helyet biztosítani számukra, ahol az iskola után egy kellemes hangulatú társaságban jól érezhetik magukat, további hasznos információkkal gazdagodhatnak játékos formában többek között arról, amit az iskolákban nem igazán tanítanak.

Hogy mi is lenne az?

Pénzügyi intelligencia fejlesztés mely ebben a mai világban elengedhetetlen.

További játékok segítségével erősítjük bennük a csapatmunkát, kommunikációs képességet, az egészséges életmódot, és nem utolsó sorban a nyelvtanulást is.

A programok megvalósulását 1 fő klubvezető és fiatal moderátorok segítik megvalósulni, általában programonként 2-6 fő.

A klub tagsági szabályzat alapján működik, kidolgozott eljárásrendekkel biztosítjuk a programok zökkenőmentes lebonyolítását, pontrendszer van érvényben, ami azt jelenti hogy a gyerekek aktív részvételükkel pontokat gyűjthetnek, amit negyedévente be is tudnak váltani különféle ajándékokra.

A klubba a tagok hívhatnak külsős résztvevőket, osztálytársakat, barátokat is, hogy ízelítőt kapjanak a közösségi életből. Hogyha a vendégnek tetszik a program, a csapat, akkor pedig lehetőséget kap a taggá válásra.

Program ízelítő a klub életéből

Itt, Jánoshalmán már az Energikusan Egészségesen program is megrendezésre került a klubban, ahol a fiataloknak egyszerű, mégis hasznos tippeket adunk az egészség megőrzéséhez. A program 8 alkalomból áll össze, ahol minden alkalommal más-más ételt készítettünk a gyerekek bevonásával, így ők is részt vesznek aktívan, és bemutatásra került, hogy milyen egyszerű bármelyik étel elkészítése, milyen finom, és az egészség megtartása milyen egyszerű ezek által.

Click4Skill mobil nyelvtanár termékünk is kipróbálásra került, aminek segítségével a nyelvtanulás teljesen egyszerű, a saját lépéseinkben haladva készíthetjük el a feladatokat és játszva tanulhatunk.

A gyerekek ez iránt nagyon érdeklődtek és örültek ennek a lehetőségnek, hogy könnyen és gyorsan fejleszthetik angol és német nyelvtudásukat.

Klubalkalmainkon már lezajlottak Filmklub alkalmak is, ahol program felépítésének köszönhetően a gyerekek nem csak egy filmet néztek meg, de az összefüggéseket is megbeszélhették egymással. Társasjáték délutánokon általában programot úgy hirdetjük meg, hogy különböző társasjátékokat szeretnénk kipróbálni a gyerekekkel, és arra kérjük őket, hogy hozzanak olyan játékot is, amit szívesen megismertetnének másokkal. Csoportfoglalkozás programjainkon különféle fejlesztő játékokat játszunk, közben mindenki fantasztikusan érzik magukat, észre sem veszik, hogy játék közben fejlődnek a különböző készségeik. NetBúvár programjainkon az Internet előnyeiről-hátrányairól, a kommunikáció különböző formáiról, azok fontosságáról adunk ismereteket a klubtagoknak játékokon keresztül és beszélgetéssel.

Pénzügyi Tudatosság alkalmainkon Cashflow 101 szimulációs játékkal tanulnak a fiatalok pénzkezelést, az élet játékát. Nagyon élvezik, és sokat tanulnak a játék közbeni lehetőségeik kihasználásából, és mások döntéseiből.

A CashFlow Klub egy élmény számomra, imádom látni a gyerekeket mikor jól érzik magukat, ez egy olyan közösség, ahova mindig jól esik betérni.

Nagyon jól érzem magam utána, mert egy olyan közösségben vagyok, ahol hasonló gondolkodású, pozitív emberek vesznek körül, és az ad egyfajta pluszt az embernek.

A közeljövőben bővíteni fogjuk program palettánkat, többek között Vállalkozzunk! programunkkal, ahol szintén játékosan sajátíthatnak el a fiatalok vállalkozási alapokat, gyakorlattal egybekötve.

Jó látni a résztvevőket önfeledten játszani, közben fejlődni, és hogy célokat állítanak életükbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük