CashFlow Mágnes

Hogyan vezessem pénzügyeim telefonomon?

A pénz meghatározza életszínvonalunk minőségét, döntéseink és lehetőségeink sokszor a pénztől függenek. Amennyiben tudatosan kezeljük pénzügyeinket, betartjuk a pénz 5 szabályát, úgy gyarapodásnak indulhatunk és megteremthetjük azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik majd, hogy kilépjünk a mókuskerékből.

A pénzügyi tudatossághoz vezető egyik első lépcső a pénzügyeink folyamatos vezetése, azaz minden kiadásunk és bevételünk könyvelése. Ezt meg lehet tenni négyzetrácsos füzetben, naplóban vagy excel táblázatban, de a 21. század modern környezetében a legkézenfekvőbb eszköz erre a telefonunk.

Okostelefonunk nélkül a házból se lépünk ki, nincs az életünknek olyan területe, amiben ne lenne segítségünkre a technológia. Legyen szó akár vásárlásról, az egészségünkről, fotózásról mindent el tudunk intézni telefonnal.

Kipróbáltunk pár appot, hogy könnyebben tudjátok dönteni.

 

Pénzügyeim

A Pénzügyeim applikáció letölthető a play áruházból, ráadásul magyar felülettel is elérhető. Az app alapértelmezettként kínál kategóriákat amelyek további alkategóriákat tartalmaznak. Ilyen kategória a ruházat, amin belül meg tudjuk adni, hogy cipőre, pulóverre vagy táskára költöttünk-e. Saját igényeink és költekezési szokásaink alapján mi is létrehozhatunk kategóriákat.

Az alkalmazással kimutatásokat készíthetünk hónap végén, így pontosan láthatjuk mire és milyen arányban költjük jövedelmünket. Az alkalmazás lehetőséget ad titkosításra is, így illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá pénzügyi adatainkhoz.

letöltés: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sevencsolutions.myfinances

Wyze

A magyar fejlesztésű Wyze hasonlóan a Pénzügyeim apphoz kategóriákba osztja kiadásainkat, a különbség abban rejlik, hogy a Wyze pluginja személyes számítógépünkre feltöltve netbankunkból nyeri az adatokat és a tranzakció alapján be is kategorizálja a tételeket. Természetesen az alkalmazás kategóriáit felül írhatjuk, azokat a tételeket amiket nem ismer fel, pedig megtaníthatjuk neki.  A készpénzforgalmat pedig a blokkok beolvasásával le tudjuk könyveltetni a alkalmazással.

A Wyze a következő bankok ügyfeleinek érhető el: OTP, Erste, Raiffeisen, K&H, UniCredit, MKB, Gránit, Budapest Bank és MagNet.

letöltés: http://wyze.me/

Hand wallet

A Hand wallet alkalmazással nem csak manuálisan könyvelhetjük pénzügyeinket, hanem importálhatjuk is banki adatainkat, valamint lehetőség van SMS bankolásra is. Költéseinkhez adhatunk hangjegyzeteket és hely adatokat is, a tranzakciókat pedig akár projektekhez is rendelhetjük.

Az alkalmazással szintén készíthetünk kimutatásokat, tervezett költségvetésünket pedig összehasonlíthatjuk a valós számokkal.
Az alkalmazás sok lehetőséget rejt, és nem csak mobileszközökre, hanem asztali gépekkel is kompatibilis.
A Hand wallet alkalmas otthoni költségvetés vezetéséhez, üzleti költségkezelésre és takarékoskodásra egyaránt.

letöltés: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droid4you.application.wallet

 

Te milyen applikációt használsz? Esetleg máshogy vezeted pénzügyeidet? Oszd meg velünk kommentben!

1 thought on “Hogyan vezessem pénzügyeim telefonomon?

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: