CashFlow Mágnes

Hogyan lehet jól kijönni a pénzből és még tőkét is képezni a jelen helyzetben? Tudd meg most!

Hogyan kezeljük tudatosan és főleg helyesen a pénzügyeinket ebben a bizonytalan időszakban? A CashFlow Mágnes havitervezője segítséget nyújt Neked….

A héten hétfőtől hétköznaponta 15:00-i kezdéssel elstartolt webinárium sorozatunk! Ennek első két Facebook élő közvetítése a pénzügyeink helyes kezeléséről szólt, természetesen a most kialakult helyzetre fókuszáltan. A félelem faktor óriási az emberekben, így számos kérdés merülhet fel bennetek is : 

 • Megmarad-e a munkahelyem? 
 • Kijövök-e a pénzemből?
 • Hogyan vészelem át ezt az időszakot?

Jogosan felmerülő kérdések ezek, azonban fontos, hogy ne pánikoljunk, helyette inkább üljünk le és gondoljuk át, hogyan is állunk most anyagilag. 

Rendkívül fontos lépés ez az anyagi tudatosság és a siker elérésének érdekében, hiszen a tervezés mindennek az alapja. Ehhez mire van szükséged? Papírra, tollra és arra, hogy igazán akard! 

Ne hagyjuk, hogy a bizonytalanság érzése eluralkodjon rajtunk ebben a helyzetben, amikor a legtöbbünk otthon marad, távmunkában dolgozik. Egy hatékony, jó időbeosztás kiemelten fontos számunkra – amiről a pénteki webináriumban fogunk beszélni. Neked is több időd van a tervezésre akár a pénzügyekben, akár az otthoni teendők elvégzése tekintetében?

Gondolj csak bele! 

Most, hogy nem járunk étterembe, moziba, otthon főzzük meg a napindító kávénkat, nem utazunk, heti egyszer járunk vásárolni, mennyi pénzt spórolunk meg… Mi lenne, ha erre a pénzre megtakarításként, tőkeként tekintenél? 

Tarts tavaszi nagytakarítást elsősorban otthon, hogy tiszta, rendezett környezetben töltsd a kényszer karantént, illetve hogy a home office is könnyebben menjen, majd tarts nagytakarítást a pénzügyeidben is! Tedd fel magadnak a kérdést: Hogyan állok most anyagilag? 

Fogj egy papír, egy tollat és kezdj el tervezni! 

Mutatjuk hogyan 👉

 1. Gondold át, ténylegesen mennyi pénzed van most,  – befektetések, bankban lévő pénz, értékpapír, arany, egyszóval minden  – hiszen ez adja majd a mérleged eszköz oldalát. A végén természetesen a tételeket add is össze. 
 2. Most pedig gondold át, milyen kötelezettségeid vannak – lakáshitel, diákhitel, hitelkártya, stb. – és ezeknek az aktuális teljes visszafizetendő összegét (tőketartozását) is add össze.
 3. Majd pedig ha ezekkel végeztél, az eszköz oldalból vond ki a kötelezettségeid összegét, a kapott szám megmutatja az aktuális pénzügyi eredményedet. Azaz ha pozitív, akkor idáig jól gazdálkodtál a pénzzel, ha negatív, akkor nagyon gyorsan változtatnod szükséges, mert el vagy adósodva!
 4. Ezek után gondold végig a havi bevételeidet, azok összegeit, és az egyes úgynevezett kiadáscsoportokat gondold át, hogy mire mennyit költesz. A kiadáscsoportokat nem kell kitalálnod, kattints a CashFlow Mágnes Közösség facebook oldalára, ahol megtalálod a havi pénzügyi kimutatás tervezőt és abból már töltheted is a táblázatot! Sőt! Ide is bemásoljuk Neked, hogy könnyebb legyen a dolgod! Az alábbi csoportokba érdemes beírnod a havi kiadásaid összegeit:
  • Rezsi, bérleti díj (saját otthon)
  • Lakáshitel havi részlet
  • Kiadás gyermekekre
  • Étkezés
  • Autó, közlekedés
  • Ruházkodás, higiéniás kiadások
  • Egészségügyi kiadások
  • Szórakozás, nyaralás, hobbi
  • Egyéb hitelrészlet (pl: autó -, diákhitel)
  • Egyéb kiadások
  • Személyi kölcsön törlesztés
 5. Ha kész vagy a bevételek és kiadások összeírásával nézd meg, hogy a bevételeidből ha kivonod a kiadásaidat, akkor milyen számot kaptál. Ez lesz az adott hónapod pénzügyi eredménye, azaz a CashFlow. Pozitív vagy negatív számot kaptál? Ha pozitívat, akkor örülj, s kezdd el a megtakarítást, az úgynevezett tőkeképzést, hiszen van miből! Ha viszont negatívat, vagy esetleg minimálisan pozitív eredményt kaptál, akkor nem stabil a pénzügyi helyzeted. Azonban aggodalomra semmi ok. Ha most meghozod a döntést, hogy tudatosan kezeled mától a pénzügyeidet, akkor segítünk, hogy érheted el ezt a helyzetet! Gyere és tarts velünk! 
 6. Első körben tűzz ki hosszú távú célokat, hogy mit is szeretnél elérni 3-5 éven belül, legyen az nyaralás, ingatlan vásárlás, befektetés vagy autóvásárlás, vagy bármi más! 
  • A lényeg, hogy mindig legyenek céljaid. 
 7. Minden célhoz rendelj egy összeget, melyre szükséged lesz ahhoz, hogy megvalósítsd adott célt és kezdj el rá havi szinten félretenni! Alkalmazd a 90=100-as szabályt, hogy könnyebben menjen a megtakarítás.

De mi is az a  90=100-as szabály?

Ez azt jelenti, hogy a 100 egységnyi bejövő pénzedből fizess magadnak 10%-ot – ezt kezeld tőkeként -, hiszen ha már most elkezded a megtakarítást, akkor anyagi védettséget építesz ki magadnak, s mindig lesz mihez nyúlnod. 

Gondolhatod magadban: elkezdtem a tőkeképzést.. oké, de most hogyan tovább? 

A második lépés, hogy tartsd meg a pénzt és ne szórd el. Ez a legnehezebb! A tőkédet dolgoztatnod kell majd és nem elszórni. Vágysz egyébként arra, hogy pénzügyi bőségben élj? Mit gondolsz a gazdagokról? Vannak fenntartásaid a sok pénzzel kapcsolatosan? Gondold jól át, hogy Te nem állsz-e ellen a pénznek, nem gátolod-e a gondolkodás módoddal a pénzügyi gyarapodásodat? Ha igen, változtass azon, ahogy a gazdagokra és a pénzre gondolsz, vággy a sok pénzre, hogy megindulhasson feléd az áramlás 🙂

Vedd  kezedbe a sorsod irányítását, hiszen erre csak Te vagy képes. Gondoskodj az anyagi biztonságodról! 

Felkeltettük az érdeklődésed? 

Csatlakozz a CashFlow Mágnes Közösség zárt Facebook csoportjához, ahol mint írtuk, megtalálod saját havi pénzügyi terveződet is! Csatlakozz még ma és kezdd el az április havi pénzügyi tervezést!  

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: