CashFlow Mágnes

Évértékelés és célkitűzés

Elérkezett hát 2017 utolsó hónapja. Ideje értékelnünk az elmúlt esztendőt. Miért is olyan fontos az évértékelés? Értékelésünk fő célja, hogy megtudjuk határozni, hol is tartunk pontosan. Amennyiben tűztünk ki célokat az idei évre, mérlegelhetjük mit sikerült elérnünk illetve tanulságokat vonhatunk le esetleges hibáinkból. Nem kell elmulasztani a feladatot abban az esetben sem, ha nem tűztünk ki célokat, csupán menjünk végig őszintén az alábbi kérdéseken és értékeljünk:

Mire vagyok a legbüszkébb?

Mi volt a legnagyobb sikerem?

Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembesültem?

Ki volt rám a legnagyobb hatással?

Én kire voltam nagy hatással?

Mit adtam a tágabb közösségnek?

Mennyire voltam aktív?

Mi volt a legfontosabb könyv, amit elolvastam?

Merre jártam, mit láttam, tapasztaltam a világból?

Melyik 3 szó jellemzi legjobban az elmúlt évemet?

Mit tanultam meg 2017-ben önmagamról?

Miután megválaszolták a kérdéseket, bízom benne hogy mindenki a lehető legjobb eredményekkel tudott zárni. Most hogy sikerült felmérni jelenlegi helyzetünket, teljesítő képességünket ideje célokat kitűzni.

A célok fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Céljaink megvalósítása növeli a magunkba vetett hitet és ezáltal egy folyamatos fejlődés veszi kezdetét, és egyre nagyobb és merészebb célokat tudunk megvalósítani. A célválasztásnál nagyon fontos, hogy olyan célt vállaszunk ami elég nagy hogy motiváljon, de mégsem annyira nagy hogy megijedjünk tőle. Talán úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy 10%-al több, mint amire azt hisszük képesek vagyunk.

Ha úgy érzi, nem tudja milyen célokat kellene meghatároznia, adunk egy listát ahonnan válogathat, vagy akár mindben határozhat célokat.

Egészség

Párkapcsolat

Munka, hivatás, karrier

Önfejlesztés, önképzés, spiritualitás

Pénzügyek, anyagiak

Emberi kapcsolatok, barátok, család

Szabadidő, hobbi

Egyéb

Szükségesnek tartom megemlíteni, hogy nem csak éves célokban érdemes gondolkodni. Ha már nekiültünk a célkitűzéseknek, határozzunk meg kisebb havi célokat. Felmerülhet a kérdés, hogy ugyan minek elég egy nagy cél és azon dolgozni? Nos van akinél működik ez a megoldás, de legtöbbünknél sajnos nem tudunk sokáig vakon hinni és eredmény híján abbamaradnak erőfeszítéseink. Tehát ha havi ,,részletekre” bontjuk céljainkat akkor minden hónapban lesz egy eredményünk ami büszkeséggel, elégedettséggel tölt el bennünket, ezáltal megemelkedik a hitünk és fókuszáltabban tudunk haladni a célunk felé. Ha nem tudja még előre, hogy hogy fog megvalósulni célja, elég ha az első pár hónapot tervezi meg, és mikor folyamatban lesz meglátja a következő lépést. Zárszóként van egy találó mondás Zig Ziglartől:

,,Menj olyan messzire, ameddig ellátsz. Ha odaérsz, még tovább fogsz látni”

Remélem sikeres évet tudhat maga mögött és, hogy a következő éve még sikeresebb és teljesített célokban gazdag lesz.

U.i:

Kellemes Karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kíván a CashFLow Mágnes csapata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com