CashFlow Mágnes

Egyének gondolatvilágának fontossága

Ebben a fejezetben arról fogunk írni, hogy mennyire fontos szem előtt és észben tartani azt a tényt, hogy gondolataink által teremtjük meg saját életünket, sőt egész világunkat. Minden tárgy, minden nem természet által kreált dolog, ami körülöttünk van, az valaha csak egy gondolat volt valakinek vagy valakiknek a fejében, majd megvalósították azt.

Írtunk már több, a siker felé vezető útról, hogy hogyan ajánlott cselekedni, szemléletet formálni, azonban mindennek az alapja az, hogy hogyan is gondolkodunk mindennapjaink során:

Vajon milyen gyorsan érjük el vágyainkat, például olyan gondolatokkal, hogy „úgysem jön össze” vagy „ezt én nem tudom megcsinálni”, és még sorolhatnám?

Valószínűleg soha!

A biztos recept szerintünk a pozitív életszemlélet, hozzáállás és a Vonzás Törvényének tudatos alkalmazása – a hasonló a hasonlót vonzza! Természetesen, egyénekről van szó, tehát mindenkinek más és más vágya, célja van, és azzal kapcsolatos gondolataink is változóak. Arra viszont érdemes figyelnünk, hogy az adott cél elérése gondolatban jó érzés legyen, az adott dologra és ne annak hiányára koncentráljunk. Gondolatvilágunkban a hiányra való koncentrálás rossz érzéseket kelt bennünk, így az összhang magunkkal és a vágyott dologgal nem összeegyeztethető. Kvázi várhatjuk a beteljesedést, nem fog érkezni, vagy csak a nagyon távoli jövőben!

Álmaink elérésében segítségünkre van még egy csodafegyver, egy technika, ami nem más, mint a vizualizáció.

Akinek fejlettek az efajta képességei, csukott szemmel nem csak láthatja, de közben át is érezheti álmai megvalósulását, ami fantasztikus érzéseket generál. Ezeket az érzéseket érdemes minél többször és minél tovább átélni. Ebben az állapotban pozitív rezgést sugárzunk, és mivel a pozitív a pozitívat vonzza, elkerülhetetlenül olyan események kerülnek majd ezáltal az utunkba, melyek segítségünkre lesznek.

Ez az álom lehet akár egy jó előadás megtartása, ha tartasz tőle, hogy nem leszel elég jó, vagy egy tárgyalás kimenetele, szóval nem kell szükségszerűen nagy dolgokra gondolni.
Ha már egyének és gondolatvilág, azt is szükséges megemlíteni, mennyire fontos azoknak az embereknek a jó tulajdonságaira összpontosítani, akikkel mindennapjainkban találkozunk (munkatársak, tárgyalópartner, szüleink, stb.). Még akkor is, ha teljesen különbözőek tőlünk, és eltérő jellemmel rendelkeznek. Keressük meg a legjobb tulajdonságukat, és az alapján kommunikáljunk velük. Ez hatalmas segítség, hiszen ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondolkodunk, cselekszünk, de a másik ellenszenvet keltő tulajdonságait ezzel a gondolkodásmóddal semlegesíthetjük.

Amire összpontosítasz, abból kapsz többet!

Ha az egyén jó tulajdonságaira, akkor abból fogsz többet megtapasztalni, ilyen egyszerű.

Az életben tehát mindig is lesznek álmaink, vágyaink, igyekszünk megvalósítani azokat, hiszen állandóan fejlődni szeretnénk, ez a természetes. Viszont nem mindegy, hogy milyen hozzáállással, milyen gondolatokkal éljük mindennapjainkat.

Sőt, ha már most elégedett vagy és jól érzed magad az elért céljaidtól és megszerzett tárgyaidtól függetlenül, még inkább sikeresnek mondhatod magad, de ez már egy következő cikkünk témája lesz…

1 thought on “Egyének gondolatvilágának fontossága

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: