CashFlow Mágnes

CashFlow Magnet, az igazi pénzügyi társasjáték

Pénzügyi társasjátékot keresel az egész családnak? Bemutatjuk Neked a CashFlow Magnet társasjátékot, amiben mindenki megleli örömét, hiszen a játék valós…

Pénzügyi társasjáték az egész család számára? Bemutatjuk Neked a CashFlow Magnetet, hogy ne legyen többé kétséged afelől, hogy ez az a játék, amit kortól függetlenül, a kicsitől a nagyig mindenki játszani akar majd hétvégente. A játék ugyanis valós élethelyzeteket szimulál, melynek segítségével megismerkedhetsz a pénz világával, valamint valós befektetéseket bonyolíthatsz le a játék során. 

Hát nem izgalmas? 

A társasjáték vadi új társasjátékos keretrendszerrel  2019. novemberében jelent meg a piacon, a Magyar Nemzeti Bank Civil Háló program és a PÉNZMÁGNES Alapítvány együttműködésének köszönhetően. 

Azóta nagyjából 1.500 játékosnak volt lehetősége kipróbálni a játékot klubtalálkozóinkon, iskolai rendezvényeinken, illetve rengeteg megrendelés futott be azóta az immáron már megújult webshopunkba. 

Most, hogy a vírus miatt a nagy baráti összejövetelek az online térbe szorultak, a CashFlow Mágnes csapata kipróbálta azt, ami eddig lehetetlennek tűnt: online játszottuk CashFlow Magnetet. És ez óriási siker volt!

Kíváncsi vagy, hogy hogyan valósult meg, hogy 6 ember, több városból játszott online a játékkal?

Tekintsd meg az első Online CashFlow Magnet videóját!

S hogy lásd, nem csak csapatunk volt erre képes, másodjára is megmutattuk az online társasjátékozást, ismételten sikeresen. 6 külön helyszínen, 8 játékossal játszott moderátorunk, hatalmas élményt szerezve minden résztvevő számára! Nézd meg ezt a videót is!

Lássuk, mi is a CashFlow Magnet!

Nem más, mint egy pénzügyi szimulációs oktató társasjáték, melynek segítségével a játékos egy élethelyzetbe találja magát a játék elején, amibe belehelyezkedve viszi végig a kb. 2 órás játékot. 

A játék során 15-20 évnyi pénzügyi életet van lehetőség megélni, ahol különböző pénzügyi döntések elé állít a játék, ahol tulajdonképpen bármit el lehet játszani, ami a pénzügyi világban elképzelhető. Mindegy hogy válság jön vagy épp megy, jól megy a pénzpiacon vagy épp hanyatlik, bármi eljátszható és megismerhetőek a pénzügyi döntések a játék során bárki számára a játéktábla versenypálya oldalán.

Tapasztald meg, hogy Te hogyan hozod meg a pénzügyi döntéseket

A legtöbb ember érzelmi alapon hozza meg élete legfontosabb pénzügyi döntéseit is! Így ha nincs elég tapasztalat azzal kapcsolatosan, hogy mi az ami működik a pénz világában, akkor rossz döntésekbe is könnyen bele tudunk futni, vagy épp ellenkezőleg … Tétovázunk és nem hozunk időben döntést, így a lehetőség elszáll.

Te hogyan viselkedsz ilyen helyzetben?

Versenypálya 

A versenypálya a táblának az az oldala, ahol a játékos a pénzügyeit olyan szintre tudja emelni, hogy képes legyen a fő elvet a 90=100-as szabályt beépíteni a játékába. Ez a szabály nem más, minthogy:

“ha van 100 egységnyi bevételünk, akkor abból nem érdemes havi szinten 90-nél többet elkölteni, hiszen  ha nem vagyunk elég tudatosak a jövőnkkel kapcsolatosan, akkor a pénzügyi boldogulásunk meglehetősen nehéz lesz.”

Ez a szabály nem csak a tőkeképzésre tanítja meg a játékosokat, hanem arra, hogy mennyire fontos a pénzügyi tudatosság és pénzügyeink folyamatos tervezése annak érdekében, hogy céljaink eléréséhez megfelelő mennyiségű megtakarítást hozzunk össze.

Nemrég készült el a CashFlow Mágnes havi pénzügyi kimutatás tervező alkalmazása is, melyet saját valós életedben és a játékban is egyaránt tudsz hasznosítani.

Még nem töltötted le? Itt az idő! Kezdd minden hónapodat azzal, hogy megtervezed pénzügyeidet! Majd napi 1-2 perc alatt mérni is tudod ennek megvalósulását! Ez a világ legkönnyebben használható pénzügyi tervező alkalmazása, íme:

A versenypálya mezői nagyon színesek, hiszen a befektetés, a tőkeképzés, a gyermek születése, a piaci vásárló, az extra kiadás, az adakozás  és a cashflow mezők találhatóak meg rajta. 

A tőkeképzés kártyák olyan üzleti szituációkat mutatnak be, amik által a megtakarításoddal kapcsolatos pénzügyi döntéseket tudod meghozni. 

Hogy miért érdemes a tőkeképző lehetőségekkel élni? Azért, hogy a későbbiekben a játékban a piacon a megvett eszközeidet (értékpapír, ingatlan, vállalkozás, arany, bitcoin, stb.) magasabb áron tudd majd eladni. 

Példa: Az ingatlanpiacon most az árak nagyot csökkentek. Lehetőséged van ingatlant vásárolni. A kihúzott kártya számos olyan pénzügyi adatot tartalmaz – például éves hozamszint vagy az ingatlan árterjedelme -, ami alapján releváns döntést tudsz hozni.  

Dönts arról, hogy a kártyán szereplő adatok alapján megéri-e megvenned, vagy sem. Ilyen és ehhez hasonló izgalmas befektetési lehetőségek tárháza nyílik meg előtted a játék során. 

Tőkeképzési tipp

A tőkeképzés kártyán található árterjedelem mező a múltbéli adatokat mutatja be számodra, amivel a befektetési lehetőség megfontolása során kalkulálni tudsz. Ingatlan és részvény esetén az árterjedelem aljához közeli áron lehet érdemes vásárolni, ha az a célod, hogy később a lehető legnagyobb haszonnal, igazán magas értéken tudd eladni.

Hogy lásd, mennyire élet szagú ez az egész, nézzünk egy példát a való életből. 

“Ha Te mondjuk 2015-ben vásároltál egy 1 szobás ingatlant Budapesten 10 millió forintért, amit 2019-ben el akartál adni, azt nagyjából 25 millió forintért tudtad eladni. A 2020-as válság idején lehet, hogy 20 millióért sem tudnád eladni, tehát figyelni kell a piacot, hogy mikor érdemes vásárolni és eladni. 

Ha ezt az ingatlant úgy vásároltad annak idején, hogy 3 millió forint saját tőkével és 7 millió forint hitellel finanszíroztad, akkor tudod, hogy négy év alatt hányszoros növekményt értél el a saját pénzeden, ha 25 millió forintért adtad el az ingatlant?”

A többség azt mondja erre, hogy 2,5-szeres. De NEM!

Számoljuk csak ki: 

3 millió forint önrészt tettél bele, ugye? 

25 millió forintot kapsz az ingatlan eladásakor, ugye?

Ebből kifizeted a 7 millió forint hitelt, így marad 18 millió forintod, tudsz követni? 

A 3 millióhoz képest a 18 nem 2,5-szeres növekedés, hanem hatszoros növekedést jelent. 

Hoppá! Látod, létezik ilyen a piacon, nemrég sokan éltek is ezzel a lehetőséggel! A következő hasonló piaci helyzetben Te felkészült leszel a pénzed többszörözésére?

A részvényeknél is, ha utána nézel hasonló dolgot fedezhetsz fel. Ha pl. OTP részvénybe fektettél 2015 elején, akkor még 3.500Ft-ért tudtál egy részvényt megvenni. Ha ügyes voltál és a 2020-as válság előtt kiszálltál, amikor is feleződött az árfolyam értéke, akkor 2019. utolsó negyedévében, mondjuk karácsony előtt bőven 15.000 Ft-os árfolyamon tudtad eladni a részvényedet. Hoppá, ez is bőven négyszeres növekedés szűk 5 év alatt! 

Nos érted már miért lényeges a beszállási és kiszállási pont és az ehhez kapcsolódóan felállított stratégiád?

Ugye mennyire szuper belegondolni, hogy mennyit jelent az, ha rendelkezel pénzügyi tudással? Gondolj bele, hogy ezt a tudást a CashFlow Magnet segítségével is tudod sajátítani, be tudod gyakorolni a különböző piaci szituációkban, hogy aztán a való életben tudd alkalmazni.

Képzeld, most hogy nem tudott a CashFlow Mágnes közösség klubtalálkozókat tartani, ahol közösen lehet játszani a vizsgázott moderátorokkal, így megalkottuk azt az alkalmazást is, amelynek segítségével 12 féle játéktípust tudsz otthon családi környezetben lejátszani. 

Speciálisan gyakorolni tudjátok az ingatlanpiaci szituációkat, a pénzpiaci szituációkat és az általános piaci trendeket bemutató játék megoldásokat egyaránt. 

Azok számára, akik CashFlow Magnet pénzügyi szimulációs társasjátékot vásárolnak webshopunkban, azoknak kiküldjük a letölthető alkalmazást a még jobb játékélmény elérése céljából!

Nézzük, mi mindenre tanít még meg a játék?

A társasjáték A PÉNZ szabályainak megismerésére is lehetőséget ad, melyet A PÉNZ 5 SZABÁLYA könyvben foglaljuk össze számodra. 

Hogy mik is ezek?

  1. Tőkeképzés egy életen át, időskorunk jólétéért
  2. Tartsuk meg a pénzt és ne szórjuk ész nélkül
  3. Tudatosan döntsünk pénzünkről, befektetéseinkről
  4.  Az anyagi biztonság elérése, juss be a szabad élet pályára a valóságban is
  5. Tudj anyagi függetlenségben élni, értsd és tapasztald meg, miről szól a szabad élet pálya

Egészen a négyes pontig a versenypályán gyakorolhatjuk ezen szabályokat, hiszen amikor már annyi hozamot termelnek a befektetések, amiből a havi kiadásainkat ki tudjuk fizetni és elérjük az úgynevezett anyagi biztonságot. Ezt a versenypályán eltöltött játékidő utolsó 10-15%-ban tudjuk megtapasztalni azt követően, hogy összegyűlt már 100.000 euro megtakarításunk és a befektetés lehetőségekből pikk-pakk összejön a havi kiadásainknak megfelelő passzív típusú jövedelmünk, azaz már nem szükséges a pénzért dolgoznunk nap mint nap, bejutunk a szabad élet pályára ezzel.

A Szabad Élet Pálya

Hogy mi történik ezután? A szabad élet pálya ad lehetőséget arra, hogy bakancslistás álmainkat megvalósítsuk a játék során.  A tábla ezen oldalán már nem a pénzért dolgozol, nem a túlélés a céod, hiszen a bevételeid már automatikusan termelődnek. 24 álom vár csak arra, hogy megvalósítsd! Bármerre mehetsz a pályán, azonban vigyázz! Ha elindultál egy irányba, már ne fordulj vissza, haladj tovább utadon!

Miben tér el az online jelenlegi megoldásunk a rendes társasozástól?

Tulajdonképpen annyiban változik meg a helyzet, hogy nem egy légtérben tartózkodnak a játékosok, illetve hogy a kártyákat a telefonos applikációnk segítségével tudják egységesen kezelni annak érdekében, hogy mindenki ugyanazokat a kártyákat lássa egyidőben. 

Kíváncsi vagy, miket rejt a társasjáték doboza? Nézd meg élő adásunkat, ahol a 18. perctől a kellékek, kártyapaklik, pénzek és egyéb összetevők bemutatása zajlik. Tehát megmutatunk mindent, ami egy önfeledt játékhoz szükséges! Ezen kívül a videóban megtanítjuk, hogy tudod az eladást és a vételt könyvelni a játékban.

Bújj valaki más bőrébe a játék erejéig, próbálj ki különböző élethelyzeteket, takaríts meg, képezz tőkét és juss be a szabad élet pályára, hogy megvalósíthasd a bakancslistás álmaidat! 

Miben más ez a játék, mint a többi?

A kooperáció, az együttműködés az a kulcsszó, ami megkülönbözteti a CashFlow Magnetet az összes többi pénzügyi társasjátéktól. Ez a játék nem arra épül, hogy Neked legyen a legtöbb pénzed és Te nyerd meg a játékot elsőként, hanem főként arra, hogy együtt dolgozva, egymást segítve érjen be mindenki a Szabad Élet Pályára a versenypálya játék zárásaként, majd a Szabad Élet Pályán mindenki meg is tudja valósítani bakancslistás álmait. 

Lehet hogy az életben is ezek álmok némelyikére vágysz Te is?

Szeretnéd, hogy moderátorunk segítsen Nektek is a játék online levezetésében, lebonyolításában? Rendeld meg a CashFlow Magnet társasjátékot, majd miután kézhez vetted, jelezd felénk ezirányú igényed az ügyfélszolgálati e-mail címünkre!
Rendeld meg Te is a CashFlow Magnet társasjátékot ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com