Cashflow a cél

Akár vállalkozó vagy, akár magánszemély, életed során hónapról hónapra bevételhez jutsz, majd pedig kiadásaid is keletkeznek, tehát kijelenthetjük, hogy folyamatos pénzáramlás jellemző mindenki életében.

Bevételkor több lesz a pénzed, kiadáskor pedig kevesebb, ilyen egyszerű. Ezt a folyamatot, ha adott hónap végén kielemezzük, láthatjuk, hogy mennyi megtakarításhoz jutottunk abban a hónapban, tehát mennyi a cashflow-nk, készpénzáramlásunk. Bevétel mínusz kiadás = cashflow. Érdemes erről úgynevezett cashflow kimutatást készíteni folyamatosan, melyről mindjárt bővebben is olvashatsz!

Akár vállalkozó vagy, akár magánszemély, életed során hónapról hónapra bevételhez jutsz, majd pedig kiadásaid is keletkeznek, tehát kijelenthetjük, hogy folyamatos pénzáramlás jellemző mindenki életében.Bevételkor több lesz a pénzed, kiadáskor pedig kevesebb, ilyen egyszerű. Ezt a folyamatot, ha adott hónap végén kielemezzük, láthatjuk, hogy mennyi megtakarításhoz jutottunk abban a hónapban, tehát mennyi a cashflow-nk, készpénzáramlásunk. Bevétel mínusz kiadás = cashflow. Érdemes erről úgynevezett cashflow kimutatást készíteni folyamatosan, melyről mindjárt bővebben is olvashatsz!

Hogy miért fontos tudnunk, mennyi is a cashflow-nk, rögtön elárulom! Vegyünk alapul egy családi átlag háztartást, ahol hónap elején megérkezik számlánkra a havi fizetésünk, majd hó közben folyamatos kiadásaink keletkeznek úgy, mint közüzemi számlák, élelmiszerek, ruhák, egyéb eszközök vagy szórakozási tételek. E tételek árainak követése fejben biztos, hogy nem fog menni, erre használhatod a cashflow kimutatás, így napi szinten képes leszel irányítani pénzügyeidet, hiszen látod, mennyit mire költöttél, és még mennyi pénzed maradt a következő fizetésig. Ha jól csinálod, hónap végén a bevétel sorod nagyobb lesz, mint a kiadásod, így megtakarított összeged = cashflow-d lesz, amiből a jövőben álmaidat, vágyaidat teljesítheted, feltéve, ha jól tudod kezelni!

Érdemes arról is tudni, hogy és felismerni, hogy nem a pénz megszerzése és birtoklása (gazdagság) a cél, hanem a pénz áramoltatása. A pénz áramoltatását lehet és kell ahhoz megtanulni, hogy soha ne legyenek anyagi gondjaid. A pénz oda szeret áramolni, ahol jól érzi magát. Ha jól áramoltatjuk, akkor hozzánk is áramlik. Ezzel szemben, ha valaki nem tudja kezelni a pénzt, ott nem érzi jól magát, és onnan elillan. Ez a magyarázata annak, hogy a lottónyeremény miért nem teszi gazdaggá egy-egy ember életét. Hiába lesz sok pénzük, ha nem tudják kezelni, a pénz eláramlik tőlük.

Gondolhatnád, hogy ha neked több pénzed lesz, akkor más e miatt szegényebb lesz. Megnyugtatlak, ez nem így van! A pénz csupán papír, bármennyit tudnak nyomtatni belőle. Úgy is mondhatnánk, hogy a mennyisége végtelen. Tehát, ha Neked több pénzed van, attól más nem lesz szegény, Te pedig könnyebben megvalósíthatod az álmaidat, és többet is adakozhatsz.

Ha szeretnél tisztában lenni pénzügyeiddel és megtapasztalni egy cashflow kimutatás elkészítését, miközben rengeteg új tapasztalathoz jutsz játékos módon, szívesen állunk rendelkezésedre!

Weboldalunkon találkozni fogsz különböző lehetőségekkel, mely által megtanulhatod azt, amit az iskolákban nem tanítanak, hogy hogyan bánj a pénzzel!

„A világon a legfontosabb szó a cashflow. A második legfontosabb szó a hatástöbbszörözés” – állítja Robert T. Kiyosaki, aki kitalálta és létrehozta a Cashflow 101 szimulációs oktatójátékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük