Az idei PÉNZ7 ismét nagy sikert arat

Zárul a 2018-as Pénz7

Ma zárul a Pénz7, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahét, amelynek középpontjában a „Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témák állnak.
A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Az idei év újdonsága, hogy a játékos és élményalapú ismeretszerzést digitális megoldások és e-learning anyagok is támogatják és a tanórák játékos, interaktív kísérőprogrammal egészülnek ki. A már lezárult tőzsdejáték mellett pénzügyi kvíz, vetélkedők, tudatossági kerekasztal is segítik a diákokat ismereteik gyarapításában. Szakmai programoktól iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk a Pénz7 eseménysorozatával.

 

Ahhoz, hogy Te is tudatos lehess a hitelek területén ajánljuk nézd meg a rendezvényhez kapcsolódó rövid kisfilmet, ami komplex betekintést nyújt a hitelek világába. Figyeld eseményeinket és érd el Te is életedben, hogy a pénzkezelésbe is tudatos légy!

A kezdeményezésről

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program fókuszában az általános és középiskolások állnak, akik közül első évben, 2015-ben, mintegy 650 iskolában, közel 90 ezer diák kapcsolódott be a Pénz7 eseményeibe. 2016-ban már 788 iskola 1435 pedagógussal támogatta a közel 102 000 diák pénzügyi tudatosságának elmélyítését. 2017-ben tovább bővült a résztvevők köre: 1117 iskola és több mint 160 000 diák.  Idén ezek a számok további növekedést mutatnak, ami örömmel tölt el bennünket, hogy az általunk célként megfogalmazott tudatos pénzkezelés témakörében a tizenéveseknek széles körben van lehetőségük ismeretekhez, használható tudáshoz jutni.

A tanórai programok számos játékos, interaktív kísérőprogrammal egészülnek ki, hogy a diákok ez irányú tudása minél szélesebb eszköztár segítségével bővülhessen.  A Magyarországon megrendezésre kerülő Pénz7 missziója, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, széleskörű szakmai összefogás megteremtésével segítse a különféle, pénzügyi edukációs projektek terjedését, hasznosulását.

 

2018-ban Magyarország is csatlakozott az Európai Pénz Kvíz (European Money Quiz) kezdeményezéshez.

Mit ad a PÉNZ7?

A PÉNZ7 szervezői megalkották Magyarország diákjai számára is a pénzügyi műveltséggel, digitális biztonsággal, a pénzhasználattal és a kapcsolódó matematikai alapokkal foglalkozó kérdéseket és feladatokat.

Számos játékos formában megvalósuló kezdemény van már jelen a piacon az iskolások számára, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy már ötödik éve állunk a diákok rendelkezésére (és természetesen a felnőttek számára) játékos, gyakorlati fókuszú programjainkkal. Ennek keretében akár iskolai keretekben délutáni fakultációban vagy klubfoglalkozásainkon mutatjuk be egy szimulációs oktatójáték segítségével 2-3 órás időtartamban a pénz tudatos kezelésének alapjait, módjait, miként tudják a résztvevők a zsebpénzüket (fizetésüket) megfelelően, tervezetten beosztani, mikor és hogyan tudnak hitelhez jutni, annak célját hogyan tudják egy-egy szituációban megfelelően értelmezni és segít szimulációs játékunk a megfelelő döntés meghozásában is.

Ezeket a foglalkozásokat hatástöbbszörözötten mutatjuk be nyári tábori programjainkban, melyek 1, 3 és 7 napos szakmai programként valósulnak meg. Célunk, hogy a meglévő iskolai táborokba szakmai tematikaként tapasztalt, vizsgázott moderátoraink segítségével juttassuk el a gyerekekhez a tudatos élethez kapcsolódó ismeretanyagot, melynek egyik fókusztémája a pénz kezelési ismeretek átadása, melyhez szervesen kapcsolódik a tudatos életmód témaköre.

Nézd meg nyári táborunk összefoglaló vidóját, hogy te is kedvet kapj hozzá!

Amennyiben a Te iskoládban is érdekes lehet a klub típusú program bemutatása vagy a nyári táborotokba szívesen beillesztenétek a szakmai programunkat keress bennünket bátran, a PÉNZMÁGNES Alapítvány önkénteseivel és szakmai munkatársaival szívesen segít Nektek is betekintést nyerni a tudatos pénzkezelés gyakorlati világába!

 

#PÉNZ7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük