Aktualitás

Hírlevelünk

2019.07. szám

Ilyen volt a IV. Életmód tábor egy önkéntesünk szemével

“Számomra ez volt az első Életmód tábor amin részt vettem és egyből a közepébe csöppenve, mint csoport vezető segítettem a táborlakókat. Nekem adatott meg, hogy a tábor legfiatalabb résztvevőit terelgessem, segítsem őket a programok során, így közvetlen közelről figyelhettem meg fejlődésüket. Nagyszerű volt látni, hogy a gyerekek napról napra egyre figyelmesebbek és egyre inkább kinyílnak. A tábor kis és nagy résztvevőinek lehetőségük volt megdolgoztatni jobb és bal agyfélteküket is a különböző programok során, hisz több kreatív, önfejlesztő és pénzkezeléssel kapcsolatos programon is részt vettek a fiatalok.

A tábor során 2 CashFlow játékra is sor került, sokan most először játszottak ezzel a játékkal, de a második játék 1 óráját követően már az ÖSSZES táborlakó kijutott a mókuskerékből, legyen az 8 vagy 18 éves. Ez is mutatja, hogy a fiatalok mennyire fogékonyak az új tudásra és milyen hamar tudják azt alkalmazni! Így ezen élményekkel gazdagodva egyre izgatottabban várom, illetve várjuk ősszel induló road show-nkat, ahol szeretnénk minél több fiatalnak megmutatni a tudatos pénzkezelés alapjait!”

Magyarország új pénzügyi társasjátéka, a Cashflow Magnet

A Magyar Nemzeti Bank Civil Háló Támogatási Program keretében elnyert pályázat segítségével már készülőben van az új pénzügyi szimulációs oktató játékunk, ami a Cashflow Magnet nevet kapta. Sokatokban felmerülhet a kérdés, hogy miben lesz ez a társas más, mint a Cashflow101. Az elmúlt években több száz játékon vagyunk túl a PÉNZMÁGNES Alapítványnak és Nektek köszönhetően, és az ott összegyűjtött értékes tapasztalatainkat felhasználva egy letisztultabb, teljes mértékben az európai piacra tervezett szimulációs oktatójátékot fogunk készíteni Nektek, mely a jelenlegi pénzügyi piaci környezethez igazodik. A pénzhez, befektetésekhez fűződő pozitív és negatív érzelmeink, félelmeink, hozzáállásunk megmutatkozik a játék során és mindenki felfedezheti hogyan működik ez az ő életében. Megtapasztalhatjátok hogyan lehet a régi, berögzült szokásokat felismerni és felülírni, hogy a hétköznapokban is játszva, könnyedén kezeljétek majd a pénzügyeiteket és megvalósítsátok a kitűzött legmerészebb céljaitokat.

Az elmúlt néhány hétben kiválasztottuk a bábuk formáját, amit szervezetünk logója ihletett.  Júliusban elindul a játéktábla és a kellékek megtervezése, majd a gyártási folyamat is. Augusztusban már a moderátor képzés keretében kipróbálásra kerül az új CashFlow Magnet társasjáték. A pályázatban leírt programok során a játék elkészítésén túl 30 új moderátor képzésére is kaptunk támogatást, ami fantasztikus hír mindazoknak, aki a pénzügyi tudatosságot nemcsak saját életükbe szeretnék beépíteni, hanem kedvet éreznek ahhoz is, hogy játékos formában fiataloknak, fiatal felnőtteknek segítsenek elindulni ezen az izgalmas úton és részesei legyenek a Cashflow Mágnes csapatának. Erre nem is kell már sokat várni, mert megvan az időpont, augusztus 9-12 között tartjuk a 4 napos moderátor képzésünket a Balaton partján.

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld az ország legújabb pénzügyi szimulációs oktató játékát, szeretnél játékos formában gyerekekkel foglalkozni és segíteni Őket a pénzügyi szemléletmóduk formálásában, akkor várjuk mielőbbi jelentkezésedet a nyári Moderátor képzésünkre! 😊

Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség (CFM) alapítója. Fogadd tőlem szeretettel a július eleji időszak főbb eseményeinek beszámolóját, melyekről első kézből tájékoztatunk Téged.

Baráti üdvözlettel:

Patvaros István 

– alapító-

“Ha három madár ül egy kerítésen és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.” 

– Robert Kiyosaki