Aktualitás

Hírlevelünk

2019.08. szám

Kis összegű megtakarításhoz is tökéletes az új szuperállampapír

Ahogy azt mindannyian tudjátok, rendezvényeinken a hétköznapi tudatos pénzkezelés alapelveit szeretnénk átadni nektek mind játékos formában, mind pedig kicsit komolyabb hangvételű elméleti formában. Ezeket a főbb elveket összefoglaltuk egy ingyenesen elérhető e-book formájában, a Pénz 5 szabályában, ami reméljük már sokatok által már  jól ismert. 🙂 

Ha még nem sikerült letöltened, ne késlekedj, tedd meg most 😉

Ahogy az e-bookban olvashatod, az első szabály kimondja, hogy hozz létre megfelelő mennyiségű pénzt tőkeként, azaz kezdd el a megtakarítást már ma, azzal a legkisebb összeggel, amit a lehetőségeidhez mérten félre tudsz tenni. Mi azt javasoljuk, hogy legalább a bevételeid 10%-ából képezz tőkét minden hónapban. 

Általában kritikus pont szokott lenni mindenkinél, hogy miután elkezditek a megtakarítást, meg tudjátok e tartani a pénzt, azaz ne költsétek el az ad-hoc felmerülő plusz kiadásokra. Ha ezt az első akadályt sikeresen veszitek, akkor nincs is más feladatotok hátra, mint a hatástöbbszörözés erejét kihasználni a kamatos kamat segítségével. 

A jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben eddig nehezen lehetett olyan terméket találni a piacon, ami kockázatmentes és viszonylag alacsony kezdő tőke mellett is hozta az 5%-os kamatszintet. A jó hír az, hogy a júniusban bevezetett új Magyar Állampapír Plusz megfelelő termék ehhez, ugyanis 4,95%-os átlaghozamot tud 5 éves időtávon és még kamatadót se kell fizetni utána. Valamint az egyforintos névértéknek köszönhetően alacsony összegtől elérhető, tehát ideális választás azok számára is, akik most kezdik el a megtakarÍtást havi néhány tízezer forintos összeggel. A kamatot félévente fizeti állampapír formájában, tehát a kamatos kamat elve is érvényesül.

Ha szeretnél a pénzügyi helyzeteden változtatni és tudatos célokat kitűzni, gyere el és vegyél részt egy személyes konzultáción, ahol megmutatjuk Te hogyan juthatsz el a megtakarítástól egészen az ingatlan befektetésig.

Mire használhatom fel az új babaváró támogatást?

Mint már bizonyára Te is hallottál róla július 1-től elstartolt a már hónapok óta várt Babaváró hitel, babaváró támogatás. Ez a termék az előzetes mérések alapján rengeteg embert érint és várhatóan közülük sokan igénybe is fogják venni.

A babváró hitel egy szabad felhasználású hitel, ami ingatlan fedezet nélkül igényelhető és bizonyos feltételek teljesítése mellett a futamidő végig kamatmentes hitel marad. A támogatás csupán egyszer igényelhető és maximum 10 millió forint erejéig 20 éves futamidőre, hisz a havi törlesztőrészlet mértékét törvény szabályozza, így az nem lehet magasabb havi 50.000 forintnál.

A fentieket olvasva sokakban felmerülhet, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen és biztos van valami rejtett költség.

Nekik részben igazuk van, mert vannak buktatói a terméknek, de alapvetően ha valaki jogosulttá válik és betartja a szerződés feltételeit, nekik nincs mitől tartania. A folyósítás, hitelbírálat és még az elő- és végtörlesztés is díjmentes, az egyetlen költség az állami kezességvállalási díj. Ennek mértéke évi 0,5 százalék, amit havi szinten a törlesztőrészlettel egyidejűleg szükséges befizetni, de a havi befizetések mértéke még így se haladhatja meg az 50.000 forintot!

Most nézzünk pár példát, hogy mire is fordítaná egy átlagos család ezt a szabad felhasználású hitelt. 

Most nézzünk pár példát, hogy mire is fordítaná egy átlagos család ezt a szabad felhasználású hitelt. 

Sok családnak bizonyára nehézségeket okoz egy ekkora összeg megfelelő kezelése, így bizonyára lesznek olyanok akik az egész összeget elszórják felesleges kacatokra, luxus nyaralásra stb., bizonyára lesznek olyanok is akik, előtörlesztik, végtörlesztik meglévő jelzáloghitelüket, de lesznek olyanok is akik befektetik a felvett összeget, akár az előbb említett állampapírba, akár ingatlanba ezzel további bevételt teremtve maguknak.

Ha kíváncsi vagy milyen egyéb befektetési lehetőségeink vannak az összeg felhasználásával kapcsolatban vagy csupán a felvétellel kapcsolatban vannak kérdéseid keress minket bizalommal az alábbi űrlapon!

Ma az egyik legnagyobb érték az idő, ezért hálás vagyok, hogy érdekel a munkásságunk és a szabadidődben elolvastad a mai hírlevelünket! 

További hasznos tartalomért látogasd meg a honlapunkat és kövess minket a közösségi csatornákon!

Baráti üdvözlettel:

Patvaros István 

– alapító-

“Ha három madár ül egy kerítésen és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.” 

– Robert Kiyosaki