CashFlow Mágnes
A sikeres élet kulcskönyvei

A sikeres élet kulcskönyvei

Patvaros István a sikeres élet kulcskönyveit Császár Zsolttal a PÉNZMÁGNES Alapítvány senior moderátorával vette sorra. 

Zsolt több évtizeden keresztül dolgozott alkalmazotti munkaviszonyban középvezetőként, így több tréningen is lehetősége volt részt venni.  Azonban rá kellett jönnie, hogy ezek a tréningek nem arról szóltak, hogy Ő személy szerint hogyan fejlődjön, hanem inkább azt a célt szolgálták, hogy az adott munkavállaló minél hatékonyabb alkalmazott legyen.  

Ahhoz, hogy az életünk sikeres legyen, meg kell ismernünk magunkat, illetve folyamatos önfejlesztésbe kell kezdeni. 

Igen nehéz megmondani, mitől lesz valaki igazán sikeres, azonban mi már többször is foglalkoztunk a siker témakörével az elmúlt időszakban. Kíváncsi vagy, hogy hogyan végezhetsz el otthonodban egy olyan képzést, melytől sikeresebb és kiegyensúlyozottabb lesz az életed? Olvasd el az erről szóló cikkjeinket, vagy tekints meg webinárunkat!

Elolvasom a cikkeket!

Megnézem a webinárokat!

Ebben a cikkben megmutatjuk Neked, hogy mely könyveket szükséges mindenképpen elolvasnod az önfejlesztés témakörében.  Vágjunk is bele!

#1 Kerner Tibor – Sziklaszilárd önbecsülés

Nem is lehet mással kezdeni az önfejlesztés folyamatát, mint saját magunk, saját személyiségünk megismerésével. 

Zsolt számára ez egy igazi alapműnek számít, hiszen minden fejezet egy-egy olyan témát boncolgat, ami a helyes önbecsülés felé vezető úton terelgeti az olvasót. Nagyon sokan szenvednek attól, hogy hibás énképpel élik végig életüket, azonban ez a könyv segíti ezen hibás beidegződések felismerését, illetve segít a megváltoztatásukban is. 

Ha úgy gondolod, hogy az önbizalmad egy 10-es skálán nem tízes, akkor mindenképp olvasd el! Kezdd azzal, hogy a könyv végén lévő önbecsülés tesztet kitöltöd. Légy őszinte magaddal,  hiszen csak így érhetsz el tartós eredményeket az életedben. 

Kíváncsi vagy a Sziklaszilárd önbecsülés című könyv részletes elemzésére? Nézd vissza az élő webinárunkat YouTube csatornánkon, vagy olvasd el a kifejezetten erről a könyvről szóló cikkünket!

#2 Napoleon Hill – Gondolkodj és gazdagodj!

Ez az a könyv, amit akárhányszor újraolvasol, mindig újabbnál újabb dolgokat fedezhetsz fel benne. István 8. éve olvassa el ezt a könyvet minden januárban, s mind a mai napig tud meglepetést okozni ez a remekmű. Hogy miért ajánlott elolvasni ezt a könyvet, ha az önfejlesztés útjára lépsz? Azért, mert ez a mű segít abban, hogy az életedet egyenesbe tudd tenni. 

A könyv elején a gondolat erejével ismerteti meg az olvasót Napoleon Hill, aztán rögtön belecsap a közepébe a dolognak és a vágy témakörét boncolgatja. Érdekes, egyedi módon közelíti meg az író a vágyak elérését, hiszen hat lépésben írja le élete fő céljának elérését. 

Te le tudnád írni hat lépésben életed legnagyobb vágyának elérését?

Kíváncsi vagy a Gondolkodj és gazdagodj! című könyv részletes elemzésére? Nézd vissza az élő webinárunkat YouTube csatornánkon, vagy olvasd el a kifejezetten erről a könyvről szóló cikkünket!

#3 Covey – A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása 

Az alcímből is látszik, hogy az önfejlesztés kézikönyvének is nevezik. A könyv a 7 szokást veszi végig a mű során, s arra fókuszál, hogy hogyan építsük be ezeket a szokásokat életünkbe és hogyan működtessük azokat. A vastagságán is látszik, hogy ez egy nehezebb mű, így ennek elolvasásához már elhivatottság szükséges. Olvasd el az első két könyvet, melyet cikkünkben ajánlottunk Neked, hogy meglegyen a kellő elhivatottság ehhez a műhöz.

Covey könyve is egy olyan mű, amelyet újra és újra érdemes elolvasni, hiszen attól függően, hogy az életünk mely szakaszában vagyunk más felismerésekkel találjuk szembe magunkat olvasás közben. 

Mit gondolsz, a szokásaink határozzák meg az eredményeinket? 

Kíváncsi vagy A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása című könyv részletes elemzésére? Nézd vissza az élő webinárunkat YouTube csatornánkon, vagy olvasd el a kifejezetten erről a könyvről szóló cikkünket!

#4 Bodo Schӓfer – Út az anyagi függetlenséghez

Ez a könyv István személyes kedvencei közé tartozik. S hogy hogyan kapcsolódik az önfejlesztés témakörébe a pénzügyi tudatosság?

Gondolj csak bele … Vannak vágyaid, melyeket szeretnél elérni, de bizony pénz és megtakarítás nélkül ez egy élethosszig tartó folyamat lenne. Azonban ha a pénzmegtakarítás szokásást és a tudatos pénzkezelést elsajátítod, képes leszel céljaidat belátható időn belül elérni, 

A könyv számtalan, azonnali cselekvésre ösztönző módszert mutat be, így érdemes jegyzetelni az olvasás közben is, ahogyan István is tette 6 évvel ezelőtt, mikor először olvasta a könyvet. 

Egy biztos, ha a pénzügyi intelligenciád növelésére törekszel, ezt a könyvet mindenképp írd fel a kívánságlistádra, hiszen mind magánemberi, mind vállalkozói oldalról megközelíti az író a témát. 

#5 Robert Kiyosaki – Gazdag Papa Szegény Papa

Zsolt mikor a pénzügyi intelligenciájának fejlesztésébe kezdett, az első könyv amit a kezébe vett a Gazdag Papa Szegény Papa című mondhatni remekmű volt. Szerinte sajnos a közoktatásban sem és a családokban sem kapnak a gyermekek megfelelő szintű és minőségű pénzügyi oktatást, így minden gyereknek és felnőttnek ajánlja figyelmébe. Mi lesz, ha nem kapnak a gyerekek megfelelő tudást pénzügyi tekintetben? Jön a felnőtt élet, mikor ezen tudás nélkül elvesznek az emberek a pénz világában, s drágábbnál drágább dolgokba, esetleg adósságokban hajszolják magukat. 

#6 Greg McKeown – Lényeglátás

Ahhoz, hogy pénzügyileg és önértékelésileg is fejlődni tudj, a lényeglátás rendkívül fontos. Ez egy olyan attitűd, melynek használata, alkalmazása elengedhetetlen a döntéshelyzetekben. A jó hír pedig az, hogy a lényeglátás  kialakítható, fejleszthető. Ez az a könyv, amely nem a miértre, hanem hogyanra ad választ! Először köteleződj el, tűzd ki a céljaidat, s utána a hogyant megmutatja Neked ez a könyv.

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: