CashFlow Mágnes

A sikeres élet fejben dől el!

„Az alaptörvény kimondja, hogy a hasonló hasonlót vonz.
A negatív gondolkodás biztosan negatív eredményt hoz.
Ennek megfelelően, ha valaki rendszeresen optimistán és pozitívan gondolkozik, akkor
ezen gondolatai kreatív erőket hoznak mozgásba – és a siker ahelyett, hogy elkerülné,
elkezd felé áramlani.”

Norman Vincent Peale

Vannak bizonyos képességek, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Mint például a pozitív gondolkodás, céltudatosság, magabiztosság, jellem, és még jónéhány szokás. A lényeg, hogy ezek a képességek – ha még nem is vagyunk birtokukban – elsajátíthatók.

Ha pozitív gondolkodásról beszélünk, akkor a “de jó, hogy megint esik az eső, mert…” gondolat a megfelelő (és itt a kipontozott rész Rád van bízva) ahelyett, hogy „már megint esik, el fogok ázni, a francba). Ha gyakorlod ezt a fajta gondolkodásmódot, és keresed magad körül a jó és szép dolgokat, biztos vagyok benne, hogy a kipontozott részhez lesz több gondolatod is. Egész eddigi életutunk alatt felszedtünk magukra bizonyos mintákat, látunk, hallunk embereket magunk körül bizonyos módon gondolkodni, cselekedni, ám sajnos ezek, az esetek nagyrészében, negatív irányultságúak voltak. Mivel a többség így gondolkodik, hajlamosak vagyunk ennek hatására mi magunk is a rossz példát követni, hiszen ha ez általános, a legtöbbek által elfogadott, akkor biztosan az a jó.

A sikeres ember sikerességről szóló pozitív gondolata pozitív eredményeket szül! Ha úgy hiszed, hogy bírni fogod, akkor úgy is lesz. Ám az ellenkezője is igaz: Ha meg vagy róla győződve, hogy nem fogod bírni, fel fogod adni, igazad lesz! Talán te is ismered Henry Ford híres mondását: “Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

Elhiteted magaddal, és egyébként lehet, hogy sikerült volna, de a gondolataid befolyásolják az eredményt. Ilyenkor érdemes az adott helyzetben meglátni a jót, kihozni mindenből a legtöbbet, és bízni önmagadban!

Biztos hallottál már róla: A bőségszemlélet lényege, hogy a gondolataink a félig teli, vagy a félig üres pohár irányába mozdulnak-e el. Azt gondolom, hogy a reálisan optimista gondolkodásmód fog sikerre vinni bennünket. Nagyon fontos, hogy képesek legyünk arra figyelni, hogy a gondolataink, hogyan alakulnak adott dolgokkal kapcsolatban. Vegyük észre, hogy mikor a félelem, a szűkösség és mikor a bizalom, a bőség az, ami irányítja gondolatainkat és adja a tanácsot. A bőség alapja egy egyetemes törvény. A bőség és a vonzás megfelelő használata biztosítja számunkra azt, hogy amit megfogalmazunk vágyként, kitűzünk célként, azt képesek legyünk elérni – teljesen mindegy, életünk, milyen területéről beszélünk.

Érdemes kiemelni a magabiztosságot is, ami szintén a sikeres emberek egyik jellemzője. Bíznod kell önmagadban ahhoz, hogy terveidet elhidd, és megvalósítsd. Olyan célokat tűzz ki magad elé, melyeket kemény munkával – vagy fantasztikus ötletekkel – elérhetsz, ezáltal sok sikerélményben lehet részed, s ez egyfajta alapot ad magabiztosságodnak. Nagy segítségedre lehet itt is gondolatod teremtő ereje, hiszen ha úgy gondolod és úgy is érzed, hogy magabiztos vagy, akkor idővel azzá fogsz válsz! Higgy abban, amit csinálsz, ahogyan gondolkodsz, higgy magadban!

A következő, és nagyon fontos szokás a céltudatosság. Tudd mit, mikor és miért teszel! Érdemes 90 napos, 3 éves terveidet, céljaidat megtervezni, leírni, és többször is átolvasni alkalmanként, hogy még inkább rögzüljön elmédben. Törekedj elérésükre, és mindennap tegyél értük valamit. Ha például az a leghőbb álmod, hogy könyvet írj, eszedbe se jusson a 400 oldalas kitűzött cél, amitől állandóan nyomás alatt és negatív stresszt alatt állsz. Helyette azt a pillanatod helyezd a fókuszba, amikor már kész van a könyved. Lásd magad előtt a hosszú sorokban kígyózó embereket, akik mind a dedikálásodra várnak. Érezd a kész könyved súlyát, illatát, milyen mikor már a kezedben tartod. És tűzd ki célul, hogy mindennap írsz egy oldalt. Nem négyszázat, csak egyet mindennap. Mert sok kicsi sokra megy, az az idő pedig ígyis úgyis el fog telni.

Fontos még, hogy mérni tudd céljaidat, érezd, mikor éred el őket. Mondok egy példát: Ha azt szeretnéd elérni, hogy napi szinten sétálj legalább 3 km-t, akkor nem elég, ha azt tűzöd ki célként, hogy sokat fogok sétálni. A vonzás törvénye témakört már érintettük régebbi blogunkban, ha érdekel bővebben ITT olvashatod el.

Ez a cikk nem a teljesség igényével íródott, csak érintettünk néhány fontos témakört, ami kifejezetten javasolt a siker eléréséhez. Ezeken felül még hosszú oldalakon beszélhettünk volna például a rendszeresen olvasásról, önképzésről, a barátok megválogatásáról, tudatos feladatkezelésről, jegyzetelésről, a nemet mondás képességéről, adakozásról, delegálásról, stb.

Remélem, jól jön Neked ez az információ, és hozzásegít ahhoz, hogy magabiztosan, pozitív hozzáállással, céltudatosan tervezd meg jövődet, és kívánom, hogy ÉRD EL ÁLMAIDAT!

Hozzászólás

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: