CashFlow Mágnes
Hogyan vezessük pénzügyeinket

A pénzügyi tudatosság alapszabályai

A pénzügyi tudatosság és a likviditás megléte a COVID19 vírusnak köszönhetően manapság fontosabb, mint valaha! Hogyan vezesd és tartsd kordában a pénzügyeid

A CashFlow Magnet és a pénzügyi tudatosság alapjai 

A PÉNZMÁGNES Alapítvány célul tűzte ki, hogy a moderátorai segítségével önkéntes alapon segíti elsajátítani  a mindennapi tudatos pénzkezelés alapjait. Ennek eszköze a már sokak által ismert CashFlow Magnet pénzügyi szimulációs társasjáték, melynek bemutatása egy múlt heti webináriumon zajlott le.

Johnny CashFlow és a CashFlow Magnet esete, avagy hogyan legyél a pénzügyi élet nagymestere?

Témák: Kik vagyunk mi? Mi az a CashFlow Magnet és hogyan jött létre?Játék elemeinek bemutatása Szabad élet pályabemutatása #CashFlowMagnet #tarsasjatek #maradjotthon #azegeszsegalegfontosabb #egyuttgyorsantulleszunkrajta #cashflowmagnes #penzmagnesalapitvany #legypenzugyilegtudatos #vigyazzunkegymasra #avallalkozasokisfontosak

Közzétette: CashFlow Mágnes – 2020. április 6., hétfő
Tudj meg többet a CashFlow Magnet társasjátékról!

Online CashFlow Magnet?!

Kipróbáltuk, lehetséges! Így nincsenek földrajzi határok, a CashFlow Magnettel bárhonnan játszhattok! 😉 Irány a https://webshop.cashflowmagnes.hu/ rendeld meg a társast és kérd segítségünket az első online játéknál! 🎲#CashFlowMagnet #onlinetarsasjatek #tarsasjatek #maradjotthon #CashFlowMagnes

Közzétette: CashFlow Mágnes – 2020. április 10., péntek
Tudj meg többet a CashFlow Magnet társasjátékról!

Egy korábbi élő bejelentkezés során több élethelyzeten keresztül mutattuk be, hogy mit jelent a havi CashFlow a pénzügyi eredménykimutatásunkban és miért fontos a megléte likviditási szempontból. Azaz hogyan lehet helyesen gazdálkodni a pénzünkkel. A videóban szemléltetésre került az is, hogy mi történik akkor, ha egy nem várt pénzügyi esemény következik be az életünkben, mint például bevételkiesés a mostani vírus okozta helyzetben.  

Az élő adás nagy sikerére való tekintettel kifejlesztettünk egy letölthető pénzügyi kimutatás tervező alkalmazást, amely segít a pénzügyeink napi szintű kezelésének megvalósításában. Hogy hogyan? Olvass tovább!

Pénzügyi kimutatás tervező a gyakorlatban

Patvaros István meghívott vendége ezúttal Bereczky Balázs volt, akivel élő adásban mutatták be, hogyan működik a vadiúj pénzügyi kimutatás tervező és miként segíti ez a mindennapjainkat. 

Napi 1-2 perc az életedből azért, hogy lásd, hogyan állsz adott pillanatban pénzügyileg? Szerintünk csekély idő ahhoz képest, hogy ezen rendkívül egyszerű és gyors művelet napi rutinba való beiktatásával a pénzügyi tudatosság egy magasabb szintjére léphess. 

Lehetséges a havi pénzügyi tervezőt és a bevételek-kiadások napi vezetését azonnal aktuális pénzügyi eredménykimutatásként látni egy programban? Igen, most hoztuk el Neked ezt az alkalmazást! Mostantól kezdve egy helyen tudod nyilvántartani pénzügyeidet, s ennek segítségével a második negyedévre vonatkozó pénzügyi terveid megtervezése és megvalósítása sem fog gondot jelenteni számodra. Pofon egyszerűvé válnak a mindennapi pénzügyeink!

Bereczky Balázs és a PÉNZMÁGNES Alapítvány

Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy ki az a fiatalember, akinek segítségével létre tudott jönni a pénzügyi kimutatás tervező, amely megkönnyíti mindennapjainkat pénzügyeink tekintetében. 

Balázs pénzügyi tudatossága a CashFlow Mágnes Klubtalálkozón 2019. november elején kezdődött, ahol megismerkedett a CashFlow Magnet pénzügyi szimulációs társasjátékkal. De hogyan kapcsolódik ide a tervezés? A játék során folyamatosan vezetik a játékosok az aktuális pénzügyeket, mint a bevételek, kiadások, aktuális megtakarítás és az ebből származó befektetéseket. 

Ezen az estén hallotta Balázs először, hogy: 

Ha napi szinten vezeted pénzügyeidet, realizálható lesz a kiadások és bevétele oldala, átláthatóbb lesz a pénzügyi helyzeted.

Patvaros István

A klubtalálkozóról hazaérve Balázs nyitott egy excel táblát, ahová felvezette bevételeit és kiadásait. Akkor szembesült vele először, hogy valójában mennyi pénzt költ napi, havi szinten feleslegesen.  Látta azt, hogy mire és mennyit költ. Ez volt a pénzügyi tudatosság első lépcsője. 

Ezután bevezette mindennapjaiba ezt a napi 1-2 perces mozzanatot, s az első hónap végére 80.000 forinttal kevesebbet költött. Ez óriási teljesítmény, pláne hogy az életszínvonalán ez nem látszott meg, nem kellett spórolnia, hogy ezt az összeget képes legyen megtakarítani.  

Mit csinált Balázs? 

Leült, összeírta az akkori anyagi helyzetére vonatkozó bevételi és kiadási tételeket, mikor is realizálta felesleges költéseit. Tudatosan odafigyelt arra, hogy ne költsön a jövőben nem tervezett dolgokra, feleslegesen pénzt. Ezáltal a kiadásai ⅓-át tudatos költéssel sikerült megtakarítania. 

Ez ám a szuper teljesítmény! 

Ez a változás, a pénzügyi tudatosság motiválta Balázst arra, hogy visszaadja azt a tudást és tapasztalatot az Alapítványnak, amit anno az első Klubtalálkozóján ő elsajátított. Ebből az együttműködésből jött létre az a pénzügyi kimutatás tervező, melyet itt tudsz letölteni.   

Nézzük csak, Te hogy állsz jelenleg a pénzügyeidben? 

A választ nagyon kevesen tudják pontosan…egyenlőre! A havi pénzügyi kimutatás tervező segít Neked abban, hogy pontosan lásd, hogy mennyi pénzt tudsz megtartani a hónap végén, ha jól adod ki a bevételeidet és azt is látni fogod, hogy az aktuális megtakarított pénzed hány havi kiadásodat képes fedezni, azaz milyen a likviditásod.

Tényleg pontosan tudod, hogy mekkora megtakarítással és likvid tőkével rendelkezel? Remek hír! Azonban fontos, hogy Te is vezesd a pénzügyi kimutatás tervezőt, hiszen a pénzügyi döntéseidet ennek segítségével könnyebben tudod meghozni! És mint tudjuk, amit mérünk, az mindig javul…

Nincs tehát más teendőd, mint letöltöd az alkalmazást, felviszed az első havi bevételi és kiadási tervedet, majd a napi és havi szintű pénzügyi helyzetedet folyamatosan visszaméred. A program segítségével nem kell Neked számolnod, hiszen a rendszer a beírt tervezett és tényleges összegek alapján automatikusan számot ad aktuálisan, hogy állsz most pénzügyileg! 

Elakadtál? Nézd meg az erről szóló webinárt, s csináld velünk együtt végig a teljes folyamatot! 👉 https://www.facebook.com/cashflowmagnes/videos/287390465582356

Az élő videó során sokan kérdeztétek, hogy miként tudjátok az Alapítvány tevékenységeit támogatni. Számunkra ez egy olyan momentuma volt a hétnek, amely örömöt csempészett mindennapjainkba a vírus ellenére is. 

A legegyszerűbb módja jelen pillanatban ennek az, hogy az adóbevallás jóváhagyása során figyelj arra, hogy az adód 1%-val TE rendelkezel. Ajánld fel valamilyen nemes célra, hiszen ha nem teszed, az állami költségvetésben fog landolni ez az összeg. Ehhez remek megoldás lehet, ha a PÉNZMÁGNES Közhasznú Alapítványt támogatod, hogy minél több új dologgal tudjuk megörvendeztetni a közösségünk tagjait és követőinket!

Dönts tudatosan pénzügyeidről, döntsd tudatosan adód felhasználásáról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com