CashFlow Mágnes
#6 Greg McKeown - Lényeglátás

#6 Greg McKeown – Lényeglátás

A CashFlow Mágnes könyvajánlójának hatodik állomása Lényeglátás  című könyv, melyet Patvaros István és Császár Zsolt elemeznek olvasóink számára.

Ahhoz, hogy pénzügyileg és önértékelésileg is fejlődni tudj, a lényeglátás rendkívül fontos. Ez egy olyan attitűd, melynek használata, alkalmazása elengedhetetlen a döntéshelyzetekben. A jó hír pedig az, hogy a lényeglátás  kialakítható, fejleszthető. Ez az a könyv, amely nem a miértre, hanem hogyanra ad választ! Először köteleződj el, tűzd ki a céljaidat, s utána a hogyant megmutatja Neked ez a könyv. 

Az első fejezetben egy általános betekintést olvashatsz arról, hogy miért is fontos az, hogy csak a lényeges dolgokkal foglalatoskodj az életedben. A második fejezetben  az író a választás szabadságát boncolgatja, hiszen az, hogy mi adott szituációban mit választunk, az a mi döntésünk, senki másé. A harmadik fejezet a lényegtelen dolgokra épül, hiszen fontos az, hogy meg tudd különböztetni a lényeges dolgokat a lényegtelenektől. 

A lényeglátó ember egy válogatós ember, hiszen azon tevékenységeket válogatja ki, melyek őt a céljai elérése felé viszik, s nem foglalkozik azokkal, amik hátráltatják ebben. 

Tisztítsd meg az életed, koncentrálj arra ami Neked igazán fontos. Vedd sorra a tevékenységeket, amiket végzel: mit végzel azért, mert valakinek meg akarsz felelni, vagy hányszor cselekszel azért, mert megígérted, de tulajdonképpen az az adott tevékenység téged nem visz előrébb? 

A könyvben a játék is említésre kerül. Sokakban merülhet fel most  kérdés, hogy hogy jön ez ide. Gondolj csak bele, játék közben az emberek felszabadultak, s előtörnek az igazi vágyak álmok. Ilyenkor tudod felismerni igazán, hogy mire van Neked szükséged, s mik azok a felesleges dolgok, amik hátráltatnak téged a célod elérésében.

A mű további részében a pihentető alvás fontossága, valamint az eltűntetés témaköre kerül górcső alá. A pihentető alvásról mindenki tudja, mennyire fontos. Ha csak visszagondolsz, hányszor mentél munkába fáradtan, mert nem aludtad ki magad.. milyen volt az aznapi teljesítményed? Na látod, mennyire fontos?

Az eltűntetés témaköre pedig arra épül, hogy nem szabad a problémákat a szőnyeg alá söpörni, hanem igenis meg kell tisztítani az életünket a problémáktól, méghozzá a lehető leghamarabb, hogy ne gyűrűzze be a mindennapjainkat. 

A könyv a végrehajtás folyamatával zárul. Tegyél azért, hogy jó dolgok történjenek veled, hiszen ha Te nem teszel érte, akkor senki nem fog!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com